Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum scapi de cearcane?

Cum scapi de cearcane?

În primul rând trebuie să ştim că sunt 3 tipuri de cearcăne. 
1. Hiperpigmentarea. Cercurile de culoare închisă din jurul ochilor apar cu precădere la femeile cu ten închis la culoare. Ele apar din cauză că organismul produce prea multă melanină.
2. Venele albăstrui. Cu vârsta, pielea din jurul ochilor se subţiază, astfel permiţând venelor să fie mult mai vizibile. În acest caz se încadrează femeile cu tenul deschis laculoare.
3. Fluxul sangvin. Pungile de sub ochi sunt cauzate de circulaţia proastă a sângelui sau de retenţia de apă. Pungile ce nu se retrag niciodată sunt ereditare. Cele temporare apar din cauza stresului, a lipsei de somn sau a fumatului.
Pentru a determina care este cauza apariţiei lor, apasă uşor cu degetul pe zona de sub ochi. Dacă pielea se luminează pentru o clipă înseamnă că ai o circulaţie slabă. Dacă nu se luminează, cauza apariţiei lor este hiperpigmentarea.

CUM LE INGRIJESTI?
Din pacate, cearcanele nu se pot trata. Odata ce le-ai dobandit – din cauza stresului, a lipsei de somn, a surmenarii – sau le-ai mostenit, poti doar sa le ameliorezi starea prin creme speciale sau trucuri de machiaj.

Daca „suferi” de aceasta problema, alege o crema de ochi cu vitamina K (pentru vasoconstrictie) sau un alt produs dedicat acestei trasaturi inestetice. Un produs special, care se gaseste si la noi, este Hylexin, care amelioreaza cearcanele si le face mai putin vizibile in 2-3 saptamani.

CUM LE MACHIEZI?
Pentru machiaj, foloseste un anticearcan special pentru zona ochilor, emolient si hranitor. Nu orice corector este anticearcan; de exemplu, cel pentru cosuri are rol antibacterian si de a usca. Aplica mai intai fondul de ten pe toata fata (in zonele care necesita acoperire), inclusiv peste cearcane. Abia apoi foloseste corectorul, care este bine sa fie doar cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten.

Citeste si:

Remedii simple pentru combaterea cearcanelor

Cum ascunzi o noapte nedormita prin machiaj

 

Comments

comments

Lasă un răspuns