Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum te porti cu stilistul?

Cum te porti cu stilistul?

Cand clienta e nervoasa sau pretentiile ei sunt nerealiste, starea de tensiune se transmite si stilistului si greselile sint inevitabile. Daca te duci vesela, destinsa si cooperanta, liniile de tunsoare ies cele mai reusite si culorile cele mai frumoase. Datorita energiei pozitive!

Pentru succesul procedurii

Diagnosticul atent si amanuntit e de importanta capitala:

  • Stilistul remarca ce culoare au radacinile crescute si sprancenele; e esential sa determine exact culoarea naturala, pe care o va interpreta coordonat cu culoarea ochilor.
  • O diagnoza corecta e primul pas spre evitarea surprizelor.
  • In functie de aceasta si de nuanta vopselei anterioare va stabili ce produse sunt potrivite si va sti din start ce va iesi la final – adica dupa cel putin o a doua vopsire.
  • La primul vopsit, se obtine o „baza”, abia la al doilea rezulta culoarea vizata, pentru ca stratul de vopsea urmator adera la primul. Parul e viu, el reactioneaza in timp. Stiind acest lucru, nu te vei bosumfla – spre jena stilistului.
  • Nu se vor accepta improvizatii! Un profesionist nu e cel care amesteca din ochi substantele, ci care respecta formula bine stabilita.

E foarte important sa nu faci schimbari radicale. In primul rand, e vorba de armonia estetica cu care te-ai nascut; natura stie mai bine de ce te-a inzestrat cu acea culoare si nu cu alta. De ce sa o contrazici total? In fond, pentru un moft, la o petrecere de-o seara, poti sa te „vopsesti temporar”, cu un inofensiv spray colorat. Am vazut blonde diafane care s-au vopsit in negru naprasnic. Rezultatul a fost la fel de dramatic precum negrul folosit. Si remarca e valabila si in cazul brunetelor ce se vor balane…

Regula uzuala e ca, odata ce inaintezi in varsta, sa folosesti tonuri mai deschise; culorile inchise aspresc tenul si scot in evidenta imperfectiunile. In al doilea rand, e vorba de a elimina sau macar de a limita agresiunile; trebuie sa tii foarte mult la calitatea parului tau, indiferent ce-ti propun colegele sau prietenele.

Cum e cu calitatea?

Pai, cum sa fie? Orice lucru de calitate e o investitie! Iar frumusetea romancelor merita un efort. E adevarat ca pretul produselor profesionale e mai mare. Sa ne gandim insa ca s-a investit foarte mult: in munca de cercetare, in echipele de specialisti de marca ce studiaza si garanteaza pentru calitatea lor. In fond, aceste produse au parte de aceeasi grija, atentie si implicare ca substantele medicamentoase. Nu se permit greseli, dar nici nu exista rateuri in tehnologia cosmetica de varf. Trebuie sa stii la ce se poate face economie si la ce nu.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns