Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De cata crema ai nevoie?

De cata crema ai nevoie?

Aşa cum organismul are nevoie de mâncare, la fel tenul are nevoie de hidratare şi hrănire. Când mâncăm prea mult, ne îngrăşăm, iar dacă ne înfometăm, ne îmbolnăvim. La fel e cu crema: dacă faci economie, nu are efectul promis, iar dacă o foloseşti în exces, încarci tenul şi nu este tocmai plăcut. Măsura este cheia!

Buline de gărgăriţă

Este bine să adaptezi crema nevoilor tenului. Când nu eşti sigură care-i cea mai bună pentru tipul tău de piele, mergi pe hidratare, ea nu strică niciodată. Dar cel mai important lucru este cantitatea folosită! Aplică pe tenul curat trei puncte de cremă pe fiecare obraz, la fel ca bulinele gărgăriţei, două pe frunte, unul pe nas şi altul pe bărbie. Nici mai mult, nici mai puţin. Acelaşi ritual trebuie aplicat pielii seara, după demachiere.

Cinci minute de masaj asigură o hidratare în profunzime şi dau tonus.

Un vârf de deget

Pielea din jurul ochilor e subţire şi are tendinţa de a îmbătrâni repede, aşa că se cade un tratament special. E bine să aplici crema dimineaţa şi seara pentru o hidratare corespunzătoare. De ce cantitate e nevoie? Cât poţi lua pe un vârf de deget, e suficient pentru fiecare ochi, atingi pur şi simplu crema cu degetul şi aplici apoi prin mişcări circulare, urmărind orbita. Foloseşte buricul degetului mijlociu, pentru o presiune medie.

Nu aplica cremă pe pleoapa superioară, pentru a preveni aspectul pufos al pleoapei.

Zece degete 

Când vine vorba de cremă de corp, cantitatea de cremă necesară creşte odată cu suprafaţa. Aplică cremă cât două degete pe mâini, două pe picioare şi două pe abdomen şi spate. În total, zece. Chiar dacă ţi se pare mult, o să constaţi că pielea însetată va sorbi cu nesaţ orice picătură. Poate crema se va termina mai curând, dar ce nu merită o piele catifelată?!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns