Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce ai cearcane si cum poti sa scapi de ele

De ce ai cearcane si cum poti sa scapi de ele

Ai cearcane? Afla care sunt principalele cauze care duc la aparitia cearcanelor din cele ce urmeaza. Dar inainte, trebuie spus ca nesuferitele cearcane sunt una din cele mai frustrante probleme de frumusete, care de cele mai multe ori anunta si probleme de sanatate.

1. Imbatranirea. Problemele legate de estetica prin imbatranirea naturala nu pot fi evitate. Oricum nu scapa nimeni de ele! Cearcanele apar ca motiv al imbatranirii dupa varsta de 50 de ani. Se intampla asta pentru ca pielea de sub ochi este cea mai subtire, iar cu varsta, pielea se subtiaza ca urmare a pierderii de grasime subcutanata si a diminuarii stratului de colagen. Vasele de sange devin vizibile si de aici culoarea intunecata sub ochi.

Solutia: vitamina C in doze crescute din surse naturale pentru ca aceasta stimuleaza cel mai bine stratul de colagen si grasimi sanatoase, in fiecare zi.

2. Lipsa de somn. Aceasta este cea mai frecvente cauz ale cearcanelor. Oboseala acumulata schimba metabolismul, stimuleaza procesele de eliminare a apei si, prin aceasta, duce la deshidratare. In felul acesta apar cearcanele.

Odihna si relaxarea pot rezolva problema.

3. Alergiile.
Acestea sunt o cauza care duce la aparitia cearcanelor. De regula pe langa acest semn vizibil si inestetic apare si mancarimea ochilor, a nasului si, uneori, eruptii cutanate. Alergile la anumite alimente pot duce la aparitia cearcanelor, iar problema se poate rezolva fie evitand aceste alimente, dar si cu un tratament medicamentos adecvat.

4. Stil de viata nesanatos. Lipsa de somn, consumul de alcool, fumatul, alimentatia incorecta, lipsa de miscare sunt toti factori care contribuie fiecare in parte, sau impreuna la aparitia cearcanelor.

Echilibrarea vietii si organizarea, o dieta sanatoasa, bogata in fructe si legume poate ameliora si rezolva problema. Renuntarea la fumat si reducerea sau eliminarea alcoolului sustin ameliorarea cearcanelor.

5. Expunerea la soare si ultraviolete. Soarele si ultravioletele imbatranesc pielea, iar zona de sub ochi este cea mai sensibila. Solutia este sa te feresti de soare, sa porti ochelari de soare si creme cu factor de protectie, in fiecare zi, fie iarna, fie vara.

Remedii simple pentru combaterea cearcanelor

6. Componenta genetica. Exista o suma de cauze ereditare care pot duce la aparitia cearcanelor. De cele mai multe ori, daca exista cauze ereditare cearcanele apar inca din tinerete si dispar greu. Explicata sta in faptul ca transparenta pielii de sub ochi este o trasatura mostenita. O alta cauza poate sa fie o structura osoasa specifica care face zona de sub ochi foarte fina si determina aparita cearcanelor.

7. Schimbarile hormonale. Femeile sunt supuse lunar la importante modificari hormonale. In plus fiecare etapa a vietii vine, in cazul femeilor, cu propriile sale probleme si evolutii hormonale. Astfel in timpul menstruatiei, in timpul sarcinii, la menopauza cearcanele pot sa devina mai pregnante.

8. Boli hepatice. Cearcanele sunt un semnal de alarma pentru afectiuni hepatice grave si pentru disfunctii ale ficatului. Boli minore si majore ale ficatului pot provoca cearcane. Daca aceste urme de sub ochi nu dispar o serie de cercetari medicale si investigatii hepatice sunt necesare.

9. Anemia. Anemia este una din cele mai comune afectiuni ale femeilor. Anumite particularitati fiziologice fac carenta de fier aproape cronica. Deficitul de fier este una din cauzele care pot duce la aparitia de cearcane foarte persistente. Schimbari in dieta, consumul de alimente bogate in fier si un aport mare de apa, in fiecare zi poate ameliora sau chiar rezolva problema.

10. Consumul crescut de cafea si deshidratarea sunt doua din cauzele des intalnite care duc la aparitia cearcanelor. Cafeaua este un diuretic natural, iar in conditiile unei hidratari incorecte determina aparitia cearcanelor. De regula acestea dispar daca nivelul hidric se regleaza si daca diminuezi consumul de cafea.

O buna solutie o reprezinta ceaiul verde si toate ceaiurile de plante. (Otilia Ignat)

Afla cele mai bune tehnici si calea pentru a ascunde
ochii obositi

 

Comments

comments

Lasă un răspuns