Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Dicționar de estetică

Dicționar de estetică

Botoxul și siliconul – două proceduri despre care toată lumea vorbește, dar prea puțin știu exact ce înseamnă, cum și când se folosesc.

Orice operație estetică se traduce în limbaj curent prin botox și silicon. Frecvent auzi că o vedetă și-a mărit buzele cu botox. De dragul conversației sau pentru situațiile în care vrei să apelezi la o astfel de soluție de întinerire sau înfrumusețare, e bine să știi care sunt cele mai solicitate tratamente estetice, în ce constau, care este efectul lor și cât se mențin.

Filler

E mai puțin cunoscut sub această denumire și deseori confundat cu botoxul pentru că e vorba tot de injectare, dar cu acid hialuronic. Se folosesc pentru umplerea ridurilor de expresie, a celor fine produse de îmbătrânirea cutanată, pentru remodelarea volumului feței, mărirea buzelor, dar și ca tratament anticearcăn. Acidul hialuronic atrage și menține apa în țesuturi în cantități mari și, astfel, pielea capătă volum, iar ridurile sunt netezite din interior pentru 6-18 luni, iar buzele devin mai pline. Intervenția necesită anestezie locală.

Botox

Este o toxină, respectiv toxina botulinică, ce inhibă contracția mușchilor zonei unde este injectată. Fiind vorba de o cantitate infimă, nu este toxică pentru organism. Nu netezește și nici nu măreşte, ci relaxează – de fapt, e vorba despre o ușoară paralizie controlată. Este folosit pentru atenuarea ridurilor de pe frunte, a celor verticale dintre sprâncene şi a celor de la coada ochilor. Se folosește doar pe jumătatea superioară a feței! Efectul acestor injectări durează între trei și șase luni.

Mezoterapie

Este tot un tratament estetic, care se aplică prin microinjectări din centimetru în centimetru pe suprafața tenului, gâtului sau decolteului. Soluția folosită este un cocktail de ingrediente active: acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante. Stimulează regenerarea celulară și formarea colagenului. Se recomandă pielii mature, deshidratate, ridurilor fine sau cearcănelor profunde. Se spune că e un tratament eficient de întinerire. Se recomandă o ședință pe săptămână, timp de o lună, și apoi o ședință la 1-2 luni, pentru întreținere.

Implanturi cu silicon

De la implanturile cu ser fiziologic s-a trecut azi la pernuțe de silicon care se introduc în anumite zone (sâni sau fese) pentru a le da un plus de volum. Medicinii esteticieni spun că cele mai solicitate intervenții estetice sunt cele de mărire a sânilor. Aceste implanturi ce au un înveliș elastic, iar în interior gel siliconic imită foarte bine forma și senzația la palpare a glandei mamare. Intervenția se face chirurgical, necesită timp îndelungat de recuperare, dar efectul se poate păstra toată viața.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.19/12.05.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns