Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Energizeaza-ti frumusetea

Energizeaza-ti frumusetea

Tratamentele cheie şi ingredientele cu efect energizant te vor ajuta să redai pielii strălucirea tinereţii şi prospeţimea de la 20 de ani.

Hidratarea şi protecţia sunt tratamente esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze supleţea şi sănătatea. Oferindu-i-se o hidratare continuă, 24 de ore din 24, pielea va fi mereu catifelată şi îşi va păstra timp îndelungat aspectul neted. Protejând-o corespunzător de factorii nocivi, dar mai ales de acţiunea razelor ultraviolete, vei preveni afecţiunile cutanate şi îmbătrânirea prematură. Adaugă acestor tratamente anumite ingrediente energizante şi pielea va căpăta prospeţime!

Apa, aur pentru piele

Când aplicăm cremele, oricât de performante ar fi, hidratarea este doar la suprafaţă, însă ea asigură pielii lumino­zitate, elasticitate, supleţe şi confort. Un ten bine hidratat este catifelat, elastic, cu mai puţine riduri şi are un aspect tânăr. Sigur, hidratarea ideală se face şi din interior, iar cele mai bune surse sunt apa şi fructele proaspete.

Scutul zilnic

Ştiai că ultravioletele sunt principala cauză a îmbătrânirii premature a tenului, iar razele UVB nu sunt stopate de geamuri şi pielea are nevoie de o protecţie solară chiar şi atunci când eşti în interiorul unei clădiri? Din fericire, avem o armă perfectă împotriva acestor raze nocive: cremele de zi cu protecţie solară. Un strat fin îţi asigură hidratare şi protecţie, două beneficii dintr-o singură aplicare!

3 fructe superenergizante

Avem nevoie de energie pentru a face faţă provocărilor zilnice şi, la fel, celulele organismului au nevoie de „combustibil“ pentru a-şi îndeplini funcţiile. Alimentaţia este extrem de importantă, iar fructele sunt o sursă inepuizabilă de energie vie prin vitaminele şi nutrienţii pe care-i conţin.

Un pahar cu suc proaspăt îţi energizează organismul. Fructele aplicate pe piele îi dau tonus, luminozitate, fermitate şi îi cresc nivelul de energie. Uneori nu le ai la îndemână, dar cremele care le conţin devin tratamente valoroase de energizare şi frumuseţe.

Goji – numit şi „fructul fericirii“ deoarece induce o stare de bine, crește energia, vitalitatea și împiedică apariţia ridurilor înainte de vreme.

Lychee – bogate în vitamina C, carbohidrați și minerale, au o acţiune nutritivă și hidratantă.

Guava – o sursă importantă de nutrienți și de ingrediente antioxidante, care ajută la catifelarea, hidratarea și energizarea tenului.

Trup tonic şi piele radiantă

În lumea vegetală, primăvara seva se ridică din rădăcină pentru a hrăni planta. În corpul nostru energia este dată de ficat şi vezica biliară. Ficatul gestionează energia, distribuind-o după nevoi în întregul organism. De aceea, este important ca ficatul să funcţioneze corect şi să fie sănătos, pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. Pielea are şi ea nevoie de energie pentru a arăta bine, iar această energie vine pe două căi: de la ficat şi de la natură. Pentru a fi sănătos, ficatul are nevoie de o dietă bogată în vitaminele C şi E, zinc, magneziu şi seleniu, respectiv de elementele cu rol antioxidant de care şi pielea are nevoie pentru a fi tonică şi luminoasă. Asigură-te că ai o dietă bogată în fructe, fasole, mazăre, legume verzi, cereale, fă sport şi bea apă! Sunt gesturi simple, dar excelente pentru organism, pentru o stare de bine şi pentru un aspect senzaţional.

Îngrijiri corporale zilnice

Iarna, hainele groase şi lipsa mişcării duc la deshidratarea accentuată a pielii şi la o oxigenare deficitară. Acum e timpul să ne pregătim corpul pentru vară, pentru plajă şi ţinute decoltate. Primul pas este exfolierea. Săptămânal, pielea are nevoie de acest tratament pentru a scăpa de haina groasă a celulelor moarte acumulate peste iarnă şi a aduce la iveală un nou strat de celule, ce asigură un aspect catifelat şi radios. Însă pentru a păstra acest look tineresc pielea trebuie răsfăţată zilnic cu loţiuni hidratante şi nutritive, aplicate imediat după duş, când porii însetaţi vor absorbi cu nesaţ ingredientele active.

Porţia de hidratare

La 20 de ani, pielea arată superb, e tonică şi netedă, dar, aşa cum folosim creme de ten pentru a preveni apariţia ridurilor, cremele de corp trebuie aplicate nu ca tratament, ci în ritualul de îngrijire zilnic, indiferent de vârstă. Soarele, stilul de viață dezechilibrat, câteva kilograme în plus, o sarcină pot pune pielea la grele încercări, dar, cu o îngrijire adecvată în fiecare zi, ea va căpăta elasticitate și energie, menținându-și aspectul ferm.

Dacă ai pielea normală, o singură aplicare a cremei de corp este suficientă, iar dacă e uscată, nevoia ei de apă este mult mai mare, iar aplicarea trebuie făcută de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru a-i restabili nivelul de hidratare, dar şi confortul. Insistă pe zonele cu nevoi speciale, pe braţe, în special pe coate, genunchi şi gambe. Alege creme îmbogăţite cu antioxidanţi şi misiunea ta va fi mai uşoară pentru că mare parte din treabă va fi făcută de aceste ingrediente cu efect energizant şi tonic.

Articol preluat din ediția de mai 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns