Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Gesturi de piatră pentru o siluetă de vis

Gesturi de piatră pentru o siluetă de vis

Un trup tonic te face să păşeşti cu încredere pe nisip în costumul de baie. Şi el nu se câştigă doar în sala de forţă. Există şi o variantă mai uşoară.

Vacanţa bate la uşă și, chiar dacă suntem pe ultima sută de metri, corpul trebuie pregătit. Fermitatea este unul dintre atuurile frumuseţii şi nu se câştigă atât de greu cum îţi imaginezi. Câteva gesturi optim alese pot face minuni în scurt timp.

Siluetă de vis

O cură de slăbire te ajută scapi de câteva kilograme, dar odată cu ele vei pierde masa musculară şi tonusul. Întotdeauna când ai în vedere redefinirea siluetei, pune pe listă şi câteva minute de exerciţii, fie dintre cele clasice, fie organizatorice. Antrenamentele cu greutăţi mici definesc musculatura şi o tonifică, dar și mersul cu bicicleta, curăţenia generală din casă, săpatul în grădină, dansul sau înotul fac același lucru: pun muşchii la muncă. Poţi alege o activitate sau în fiecare zi alta, totul este să faci mişcare 20 de minute susţinute.

Piele fină, trup tonic

Uleiul de ricin face minuni. Pur şi simplu se masează pe corp şi va da fermitate pielii prin stimularea producerii de colagen şi diminuarea aspectului celulitei. La fel de bune sunt cremele anticelulitice. Pe lângă remodelare, aduc fermitate, cu singura condiţie să fie aplicate seară de seară.

Fumatul elimină oxigenul din piele, distruge colagenul şi elastina şi scade nivelul de estrogen, toate având un rol esenţial în menţinerea fermităţii pielii. Un motiv bun să renunţi la fumat!

Porneşte motoarele

Uneori e mai simplu decât crezi. Un scrub va pregăti pielea pentru plajă în câteva minute. E suficient să alegi produsul potrivit şi să-l pui la treabă. Exfoliere şi resveratrol reprezintă asocierea care aduce beneficii cât ai bate din palme. Particulele abrazive elimină celulele moarte, iar puternicul antioxidant, o sursă importantă de vitamine C, D şi E, revitalizează pielea, îi măreşte elasticitatea şi îi creşte fermitatea.

Odihnă cu efect de fermitate

Lipsa somnului cauzează dilatarea vaselor de sânge, aducând un aspect tern. În plus, în timpul somnului, pielea se reface, respiră şi se reechilibrează. Prin urmare, lipsa lui va perturba procesul de regenerare a pielii. Cea mai bună soluţie este să nu renunţi la somnul de frumuseţe şi să nu stai trează până la miezul nopţii.

Asigură-ţi vitamina K

Aceasta ajută pielea să se vindece mai repede, îi stimulează elasticitatea şi îi asigură un tonus mai bun. Dacă te-ai gândit că o poţi procura rapid organismului printr-o deplasare la farmacie, să ştii că nu e singura soluţie. Este eficient şi un drum în piaţă sau în grădină, pentru că pătrunjelul este o excelentă sursă de vitamina K şi nu numai, de care pielea ta are nevoie.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns