Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ghid de supravieţuire iarna

Ghid de supravieţuire iarna

Uscăciunea se instalează foarte repede dacă nu iei măsuri de prevenire la timp. Iată câteva secrete care te vor feri de agresiunile capriciilor iernii.

Frigul ne amorţeşte, ne face mai letargici şi mai înceţi. Suntem mai somnoroşi şi dimineţile devin o provocare. Până reuşim să ne trezim şi să ne încălzim puţin, timpul se scurge fără milă şi ne rămân puţine minute pentru a ne pregăti pentru o nouă zi de muncă. De multe ori nu mai avem timp pentru tratamente complicate sau care necesită timp de acţiune, dar sunt câteva trucuri salvatoare, rapide şi eficiente. Trebuie doar să-ţi aminteşti de ele şi să le pui în practică des, cât de des poţi.

Trucul uleiului

Părul poate deveni uscat din cauza gerului, iar duşul cald va accentua această deshidratare, în final se poate rupe de oriunde pe lungimea lui. Însă cu un mic truc îl poţi menţine puternic întreaga iarnă. Este suficient ca înainte de duş să aplici câteva picături pe firele de păr. În prezenţa aburului, cuticula se va deschide şi în loc să piardă apă, uleiul va intra şi va hidrata profund părul.

Sfat: apelează mai rar la şampoanele uscate în această perioadă a anului. Pudra absoarbe grăsimea, dar odată cu ea şi apa, ducând în final la un păr mult mai uscat.

Hrănire în profunzime

O altă metodă să-ţi păstrezi podoaba capilară sănătoasă o reprezintă masca aplicată săptămânal. Aplică masca (din comerţ sau preparată în casă), într-un strat generos apoi câteva batiste umezite în apă caldă şi o folie de plastic sau de aluminiu. Căldura şi umezeala vor ajuta tratamentul să ajungă în interiorul firului de păr.

Spală părul și lasă-l să se usuce natural

Şi ca să nu-ţi fie frig, înveleşte-l într-un prosop călduros. Prosopul va absorbi în jumătate de oră cea mai mare parte a apei, apoi căldura din casă va face restul. Nu freca părul cu prosopul pentru că astfel îl vei subţia şi rupe!

Ai grijă de coate şi genunchi

Aceste zone sunt supuse la grele încercări. Hainele se freacă în permanenţă de piele în aceste locuri şi astfel se acumulează celulele moarte, iar locul devine mai uscat, mai gros şi decolorat. Îngrijirea este cheia. Dar nu când îţi aduci aminte sau când ai observat că au devenit aspre, ci zi de zi. Atunci când aplici crema pe faţă, masează rapid şi aceste zone. Îţi va lua mai puţin de un minut. Când te dai cu cremă pe mâini, aplică şi pe coate un strop.

Sfat: când uscăciunea deja a pus deja stăpânire pe aceste zone, exfoliază după ce ai înmuiat foarte bine înainte, iar după aceea foloseşte cremele care conţin uree, specializate în hidratare intensă.

Şi unghiile suferă

Uneori îngheaţă chiar şi în mănuşi. Şi ele au nevoie de mai multă îngrijire. Lacul de unghii le-ar putea proteja de frig, însă în această perioadă poţi renunţa la el o săptămână şi să aplici în fiecare seară o soluţie hrănitoare care să conţină vitamine sau cheratină pentru a le mări forţa. Dacă nu ai un astfel de tratament, atunci aplică doar cremă de mâini, dar cu consecvenţă, în fiecare zi.

Cel mai bun scrub pentru această vreme, delicat cu pielea şi totuşi eficient, este zahărul. Combină-l cu câteva picături de ulei şi vei avea cel mai hidrant exfoliant, pentru orice zonă a corpului.

Îngrijeşte cuticulele

O manichiură bine făcută se poate deteriora rapid când cuticulele se usucă şi se rup. Dacă uleiul le hidratează, balsamul de buze le poate proteja de frig, creând o barieră sigură şi în acelaşi timp hidratantă, menţinându-le moi şi… invizibile. Aplică un pic de balsam de buze pe fiecare unghie înainte să pleci din casă atunci când termometrele anunţă temperaturi negative. Acest truc este valabil şi pentru cazul în care aceste s-au uscat şi se exfoliază producând răni.

Scalp fără cojiţe

Ca şi restul corpului, scalpul are şi el nevoie de exfoliere pentru a scăpa de uscăciune şi cojiţe produse de iritaţii şi deshidratare. Pentru a le îndepărta uşor poţi adăuga o linguriţă zahăr în cantitatea de şampon pe care o foloseşti pentru a-ţi spăla părul. Apoi trebuie doar să masezi uşor acest amestec pe scalp şi să clăteşti din abundenţă.

Anihilează electrizarea părului

Umiditatea foarte scăzută, purtarea căciulilor şi folosirea unui pieptăn din plastic fac părul să se electrizeze. Pentru a scăpa de această problemă trebuie să ai la îndemână puţină cremă sau ulei. Aplică o cantitate mică pe palme şi apoi trece degetele prin păr şi netezeşte şuviţele răzleţe.

Renunţă la tonic

Când pielea este agresată de frig, alege pentru demachiere produse care să aducă un plus hrănire. Renunţă la apa tonică şi la săpun şi foloseşte produse pe bază de cremă şi ulei. Apa micelară o alegere bună pentru că ea conţine particule fine de grăsime care înlătură machiajul.

Sfat: dacă vrei să dai un plus de tonus tenului tău, prepară o infuzie din ceai alb şi rodie, iar după ce s-a răcit, pulverizeaz-o pe faţă.

Băi calde fără griji

Apa fierbinte deshidratează pielea, însă aduce relaxare şi confort după o zi geroasă. Pentru a te bucura de apa fierbinte, dar fără să aduci prejudicii majore pielii, înainte de a intra în apă aplică un strat fin de ulei pe corp.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.03/2018
Autor: Luminiţa Tăbăran

Sursa foto: pixabay

 

Comments

comments

One thought on “Ghid de supravieţuire iarna

Lasă un răspuns