Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ghidul picioarelor frumoase

Ghidul picioarelor frumoase

Am făcut ghidul picioarelor frumoase, pentru că picioarele frumoase sunt unul din secretele tinereţii. Picioare frumoase şi sănătoase înseamnă tinereţe, iar tinereţea se vede în sănătatea şi frumuseţea picioarelor. Medicii spun că starea picioarelor se vede pe faţă ta şi că durerea de picioare este unul din factorii care te îmbătrânesc, uneori înainte de vreme.

Ştiai că picioarele au un sfert din toate oasele corpului şi duc mai mult de jumătate din greutatea ta, iar într-un an mergi pe propriile tale picioare circa 1.000 de kilometri. Asta dacă faci mişcare şi respecţi regulă celor 30 de minute de mişcare zilnică, scrie yahoo.

Ghidul picioarelor frumoase înseamnă o sumă de reguli pe care trebuie să le respecţi, pentru a le menţine sănătatea, pentru că picioarele sănătoase sunt picioare frumoase. http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2015/03/01/ghidul-picioarelor-frumoase-2.jpg

Crampele picioarelor. Sunt spasme care fac degetele picioarelor să se curbeze şi să se blocheze. Crampele sunt uneori foarte durerose şi afectează foarte multe femei. Cauza acestei probleme stă în lipsă unei bune hidratări. Bea constant mai multă apa, mai ales în zilele în care eşti mai activă decât în mod normal. Acumularea de acid lactic blochează activitatea normală a fibrelor musculare şi duce la apariţia crampelor.

Negii plantări. Seamănă cu bătăturile dar nu sunt bătături. Negii plantări sunt efectul unei infecţii virale. O serie de analize pot identifică natură infecţiei. Există tratamente pentru vindecarea acestora, pe care este bine să le urmezi, iar acesta este un sfat de care trebuie să ţii cont dacă vrei să ai picioare frumoase.

Pulpe dureroase. Durerea ascuţită în pulpă piciorului, în zonă care continuă călcâiul (tendonul lui Ahile) este semnul unei afecţiuni care anunţa o inflamaţie a tendoanelor. Este de dorit să eviţi efotrul fizic şi mai ales exerciţiile de întindere, pentru că ar solicita suplimentar tendoanele.

Alege cu atenţie ce încalţi. Pantofii au scopul de a amortiza şocul produs de fiecare pas. Acesta este motivul pentru care şlapi nu sunt recomandaţi. Aceştia au efecte negative asupra glezenelor şi al genunchiului. Poartă pantofi uşori care îmbrăca piciorul şi au o talpă moale.

Mărimea pantofilor. Verifică-ţi numărul de la picior. Cu vârstă acesta se modifică. Dacă la 20 de ani aveai 37 să nu te mire dacă la 40 o să ai 38. Sarcină, variaţiile în greutate duc la modificarea dimensiunilor labei piciorului.

Febră musculară. Acest fenomen este unul normal numai incazul celor care nu fac mişcare în mod constant. În cazul celor care fac mişcare, durerile de picioare după o repriza de mers pe jos sau după oră de fitness nu sunt normale şi sunt fie semnul unor suferinţe articulare şi musculare, fie modul în care picioarele tale îţi spun că porţi pantofii nepotriviţi.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

One thought on “Ghidul picioarelor frumoase

Lasă un răspuns