Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Înmiresmată, dar cu măsură. Cateva sfaturi… parfumate

Înmiresmată, dar cu măsură. Cateva sfaturi… parfumate

Toate femeile iubesc parfumurile, iar multe dintre ele susțin că fără mireasma preferată simt că nu sunt complet îmbrăcate. Nu toate însă știu să dozeze și să folosească parfumul când și cum trebuie. Tu știi?

Mireasma plăcută lăsată în urmă de o femeie o face pe să fie și mai atrăgătoare. De aceea, producătorii se întrec în a crea varietăți și modele noi, cu note unice, care să se potrivească celor mai diferite femei. Pentru a alege un parfum, trebuie ca mai întâi să te cunoști, să știi ce tip de piele ai, cât de caldă ești (la propriu) și cam care este mirosul tău natural. De asemenea, trebuie să faci deosebirea între parfumurile de zi (mai ușoare, fructate sau florale, mai simple și mai vesele) și cele de seară (de obicei, mai grele, intense, uneori dulci sau amărui). Cel mai bine este să-ți cumperi din start două modele, mai întâi de zi, pentru a verifica în timp cât de mult ți se potrivesc și dacă „te îmbracă” așa cum trebuie. Abia după ce porți un parfum un timp îți dai seama dacă este cel mai indicat pentru tine.

De asemenea, este importantă, ba chiar esențială doza. Tu te obișnuiești rapid cu propriul miros, dar ceilalți te pot simți de la o poștă. Așa că nu turna pe tine o cantitate mare din flacon, vei crea exact efectul opus celui scontat. Parfumul trebuie să se simtă doar la adierea vântului sau când cineva se apropie de tine la mai puțin de 1,5 metri. Parfumul se aplică pe încheieturile mâinilor, unde pielea este mai subțire, în spatele urechilor și pe ceafă. Acestea sunt locurile clasice, iar dacă vrei să experimentezi, este bine să nu amesteci parfumul cu deodorantul. Iar în cazul în care folosești un parfum mai puternic, alege un deodorant neutru. Ține minte: parfumul nu înlocuiește deodorantul, ci doar îți imprimă mireasma ta personală.

În ce privește miresmele de seară, cu ele trebuie să fii foarte atentă. Este foarte neplăcut pentru cei din jur dacă la teatru, la concert sau în alt spațiu închis unde se află multă lume tu miroși de la o poștă. Parfumurile grele pot da dureri de cap, așa că folosește cu foarte mare grijă parfumul de seară. O tamponare scurtă după urechi este suficientă.

Și nu uita: la serviciu este bine să porți o mireasmă discretă. În fond, nu crezi că este mai interesant ca oamenii să se întrebe ce folosești decât să strâmbe din nas când te apropii? Dacă altădată parfumurile erau grele și intense pentru a acoperi mirosul corpului, astăzi ele sunt făcute pentru a le da o notă de mister femeilor. Nu ruina acest efect prin supradozare. În cazul parfumurilor, mai puțin înseamnă întotdeauna mai mult.

Citeste si:

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2019 a revistei Femeia.
Autor: Dana Verescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns