Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Instrumente cheie pentru unghii

Instrumente cheie pentru unghii

Toată lumea are o trusă de unghii, însă nu toți avem ceea ce este de fapt important pentru a ne menține unghiile frumoase și sănătoase.

Forfecuța este din ce în ce mai blamată, fie că vorbim despre unghii sau despre cuticule. Și mai are o problemă: din când în când, trebuie ascuțită și dezinfectată, desigur, după fiecare astfel de operațiune. Nici pilele care se găsesc în trusele de unghii nu sunt întotdeauna cele mai bune, iar instrumentele de curățat unghia nu sunt nici ele grozave. Mai bine alcătuiește-ți propria trusă de unghii cu cele cinci instrumente care-ți vor asigura o manichiură perfectă.

Unghieră

Și pe ea o hulesc mulți, considerând-o desuetă. Unghiile trebuie scurtate prin pilire, spun experții, însă nu poți pierde o veșnicie făcând asta dacă trebuie să le reduci cu 1-2 cm. Unghiera are lame din oțel inoxidabil, curbate, urmând forma naturală a unghiei, și foarte ascuțite, făcând tăierea unghiilor ușoară și lipsită de daune. Este și instrumentul perfect când vrei ca forma unghiilor să fie dreaptă. Unghierele mici sunt folosite pentru unghiile de la mâini, iar cele mari – pentru unghiile de picioare.

Secret: ca straturile de cheratină nu pocnească în timpul tăierii și, prin urmare, să eviți exfolierea unghiilor, înmoaie unghiile câteva minute în apă caldă înainte să le tai.

Pilă zebră

Este o pilă specială, foarte dură și rezistentă, destinată unghiilor false, dar și celor cu lac semipermanent. Manichiuri comode și care durează mult timp. Dacă ai de gând să apelezi la o astfel de manichiură, vei avea nevoie și de o astfel de pilă, care nu e nici scumpă, însă este extrem de utilă. Acest tip de unghii sunt mult mai tari și o pilă obișnuită poate fi tocită cu ușurință, însă cu pila zebră unghiile pot fi scurtate cu ușurință, fie că sunt cu gel sau cu rășină acrilică.

Secret: se poate spăla și dezinfecta cu ușurință.

Pilă

Orice femeie trebuie să dețină o pilă, fie că este hârtie, sticlă sau pe metal și cu granulație de diamant sau safir. Acestea sunt cele mai bune variante pentru unghiile naturale. Pentru scurtat sau pentru remediat rapid o unghie ruptă sau ciobită, pilele sunt cele mai bune instrumente.

Secret: unghiile trebuie pilite doar într-un singur sens pentru a nu se exfolia.

Instrument de cuticule

Este din oțel inoxidabil și are un cap ascuțit care te ajută desprinzi cuticulele de unghii și un altul în formă de semicerc ideal pentru împingerea și îndepărtarea acestora.

Secret: acest instrument este destul de ascuțit și poate provoca răni dacă vei îndepărta pielițele uscate. Aplică un gel special pentru cuticule sau înmoaie-le 2-3 minute înainte să le cureți.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.44/9.11.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123rf

Comments

comments

Lasă un răspuns