Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Intrebuintarile lamailor

Intrebuintarile lamailor

Indiferent că le punem în băuturi răcoritoare sau le folosim pe post de remediu pentru piele, există infinit mai multe întrebuinţări ale lămâii decât ai crede.

Iată câteva dintre acestea:

Albeşte-ţi unghiile.

Pentru a deschide culoarea unghiilor, lasă-ţi unghiile în suc de lămâie pentru zece minute. Pentru rezultate mai bune, continuă tratamentul cu suc de lămâie, adăugând  o soluţie formată din concentraţii egale de oţet alb şi apă caldă. Unghiile tale se vor transforma din plictisitoare în strălucitoare, cât ai clipi.

Scăpa de coşuri.

Dacă nu poţi scăpa de coşurile enervante cu ajutorul cremelor scumpe sau măştilor de faţă , trateză-le cu suc de lămâie în fiecare seară, înainte de culcare. Dimineaţă, clăteşte-ţi faţa cu apă rece. După câteva zile, porii ţi se vor închide, iar coşurile vor fi mai puţin vizibile..

 Deschide-ţi culoarea părului într-un mod natural.

Dacă tânjeşti după şuviţe blonde, scuteşte-ţi părul de chimicalele dăunătoare din vopsele pentru păr,  folosind, în schimb, suc de lămâie. Amestecă un sfert de cană cu suc de lămâie cu trei sferturi de cană cu apă, şi aplică rezultatul pe păr. Şuviţele tale vor avea un aspect natural, ca cel pe care ţi l-ai dorit.

Opreşte formarea mătreţii

O funcţie mai puţin ştiută a lămâii este cea de a ajuta împotriva mătreţii. După ce ai folosit şamponul tău obişnuit, aplică un amestec format din 2 linguri de suc de lămâie şi 2 căni de apă. Fă acest lucru în fiecare zi, până formarea mătreţii încetează.

Scapă de petele de pe mână

Imediat după ce ai pus mâna pe mâncare, clăteşte-ţi mâinile cu suc de lămâie. S-ar putea ca musafirii tăi să nu creadă niciodată că ai făcut plăcintă cu afine, dar mâinile tale vor aprecia ajutorul.

Beneficiile şi întrebuinţările lămâii sunt prea multe pentru a fi enumerate. După ce vei citi mai multe despre acest fruct, niciodată nu te vei mai uita la o lămâie cu aceiaşi ochi.

Dacă ştii şi alte întrebuinţări ale lămâilor lasă-ne un comentariu. Vrem şi noi să ştim!

Comments

comments

Lasă un răspuns