Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Jadul frumuseții

Jadul frumuseții

În China, pietrele de jad au fost folosite încă din secolul al XVII-lea în sănătate și ritualurile de frumusețe. Azi se folosesc în saloanele din multe colțuri ale lumii, dar pot fi o soluție eficientă și rapidă chiar și acasă. 

Masajul facial stimulează fluxul sangvin, implicit producția de colagen, iar dacă este făcut cu o rolă de jad, drenajul limfatic devine mai rapid, pungile de sub ochi se reduc și elasticitatea pielii crește. Însă acest masaj ajută și la diminuarea ridurilor și porilor și face pielea să absoarbă mai bine cremele și serumurile. Iată foarte multe motive pentru a căuta în magazinele cu chinezării aceste mici obiecte prețioase pentru frumusețe.

Beneficiile jadului

Este o piatră vindecătoare, care protejează tot organismul. Aduce relaxare și ajută corpul să reducă inflamațiile și tensiunea, alungă stresul și iritabilitatea. Din acest motiv există paturi cu pietre de jad pentru tratarea afecțiunilor coloanei, circulației periferice proaste, inflamațiilor, entorselor și insomniilor. Sunt bogate și în minerale precum zincul, fierul, cuprul, magneziul, cobaltul, seleniul, titanul, calciul, potasiul și sodiul, adică elemente de care pielea are nevoie pentru a-și păstra frumusețea, sănătatea și tinerețea.

Masează și tâmplele cu aceste pietre pentru a scăpa de oboseală și durerile ușoare de cap. Chinezii cred că, atunci când este folosit în masaj, jadul aduce longevitate și tinerețe.

Cum se folosesc

  • Pentru câteva minute, masează în fiecare dimineață tenul curățat. Pe lângă toate acele beneficii de întinerire, acest masaj are și efect de trezire a pielii, tenul devenind mai tonic și mai luminos. Răceala pietrelor și presiunea lor reduc rapid umflăturile de sub ochi și dau tonus conturului feței.
  • Poți face masajul pe pielea curată sau după aplicarea serumului sau a cremei.
  • Începe masajul de la interiorul feței, din zona frunții, apoi coboară pe zona obrajilor și din mijlocul bărbiei spre urechi, urmând linia maxilarului.
  • Concentrează-te pe zonele cu linii fine sau pe cele pufoase.
  • Nu apăsa foarte tare, presiunea trebuie să fie medie, piatra adăugând valoare masajului.
  • După fiecare utilizare, spală pietrele și lasă-le la uscat pe un prosop sau șervet curat.
  • Sistemul imunitar este activat și el, iar mușchii faciali − treziți, iar asta pentru că jadul activează și meridianele energetice din zona feței.

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns