Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiaj cu accente marine

Machiaj cu accente marine

Machiajul, şuviţele de păr şi unghiile împrumută culorile mării şi cerului, pentru un aspect surprinzător şi sexy.

Branduri celebre s-au inspirat din natură şi au adus în paletele de machiaj cele mai intense nuanţe de albastru, de la cele deschise, ciel, precum cerul limpede de vară, trecând prin nuanţe cameleonice, până la cele mai închise, ale apelor adânci şi misterioase. Machiajul albastru nu este doar pentru seri speciale, nici desuet, ci unul dintre favoritele zilelor însorite şi pentru orice ocazie.

Start de star

Celebrităţi precum Rihanna, Kristen Stewart şi Gigi Hadid au adus machiajul albastru de pe covorul roşu în plină stradă, chiar şocând cu rujul albastru pe buze. Gri, negru, mov-închis şi albastru sunt culori-şoc ale rujurilor din acest an, însă vedetele au declarat că alegerea lor vine din fascinaţia față de această culoare și în mai mică măsură legată de trend. Cu siguranţă, nu toate suntem la fel de curajoase, dar albastru putem purta chiar în nuanțe puternice şi electrizante, însă în doze mici şi combinaţii şic.

Contur electric

Fie că alegi un albastru deschis sau mai închis, tuş sau creion, culoarea trebuie să fie fosforescentă, puternică şi să aducă un plus de luminozitate ochilor, întrucât albastrul are acest atu de a pune în valoare frumuseţea ochilor şi a-i face să radieze. Linia de contur pentru pleoapa superioară poate fi oricât de groasă sau subţire vrei, însă, dacă alegi să-ţi conturezi pleoapa inferioară, dunga trebuie să fie subţire şi într-o culoare deschisă.

Umbre azurii

Este cea mai recentă tendinţă. Delicată ca un fum, această umbră albastrădeschis aduce un aer estival şi un plus de luminozitate. Însă nici machiajul în culoare plină, variind de la albastrul oţelului, safir la turcoaz metalic, aplicat pe toată pleoapa superioară, nu poate fi trecut cu vederea.

Gene marine

O tuşă albastră, extrem de lesne de realizat, dar de mare efect se poate face cu o mascara albastră. Din câteva mişcări, ochii prind culoare. Este un machiaj îndrăzneţ şi jucăuş, ce se potriveşte perfect zilelor de vacanţă. Rapid, dar totuşi electric. Însă acest artificiu colorat se recomandă doar irisurilor închise. Pentru iris deschis, culoarea genelor ar putea să pună în umbră culoarea ochilor. Se vor vedea mai întâi genele şi apoi ochii, ceea ce nu este de dorit.

Combinaţii de efect

Unele nuanţe de albastru devin mai interesante şi mai valoroase în combinaţie cu alte culori. Albastrul se combină excelent cu galben sau auriu, este la fel ca tandemul cer-soare. Un machiaj luminos, vesel şi plin de prospeţime.

O altă combinaţie plină de candoare este bleu cu roz. Însă şi variantele mai închise sunt la fel de armonioase şi deopotrivă de captivante, respectiv albastru turcoaz şi corai.

Verdele și albastrul fac şi ele un cuplu plin de prospeţime, mai ales dacă se aleg variantele neon ale acestor culori.

Potenţat de negru, albastrul va avea altă dimensiune, va deveni mai profund şi va da mai multă profunzime ochilor, ba chiar îi va face să pară mai mari. Fardul negru, de preferat cu o textură mată, se aplică în colţul extern al ochiului, în formă de „V“, peste albastru, apoi se omogenizează îmbinarea celor două. Pentru un plus de luminozitate, se aplică puţin fard argintiu sau alb în colţul intern al ochiului. Acest machiaj poate fi completat cu un contur subţire, albastru al pleoapei inferioare.

Cele mai bune nuanţe pentru fiecare culoare de ochi

Ochi albaştri

Mulţi cred că albastrul este culoarea ideală, însă uneori îi poate pune în umbră dacă nu selectează corect nuanţele. Regula de bază este să alegi o culoare deschisă dacă albastrul irisului este mai închis – sau mai închisă, dacă ochii tăi sunt bleu-deschis. Ca să nu dai greş niciodată, poţi alege culori metalizate, turcoaz sau verde turcoaz sau electrice.

Ochi verzi

Movul este pentru ochii verzi culoarea ideală, însă şi albastrul li se potriveşte de minune, le dă profunzime şi strălucire. Alege nuanţe reci de albastru, intense, marine.

Ochi căprui sau negri

Acestora li se potrivesc toate nuanţele de albastru, dar mai ales cele foarte deschise şi sidefate ori cele metalice.

Sfaturi

  • Niciodată nu încerca să asortezi culoarea fardului cu a hainelor, pentru că prea mult albastru strică tot efectul!
  • Evită rujurile închise la culoare când alegi un machiaj albastru al ochilor, pentru că-ţi va minimiza tot efortul. În schimb, poţi folosi culori nude strălucitoare.
  • Albastrul este una dintre cele mai rare culori de ochi, doar 17% din populaţia globului are această culoare de ochi. Femeile care tânjesc după această culoare pot alege un machiaj la fel de atrăgător în note azurii. Machiajul albastru sporeşte culoarea ochilor, oricare ar fi ea.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

One thought on “Machiaj cu accente marine

Lasă un răspuns