Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiajul permanent, avantaje și dezavantaje

Machiajul permanent, avantaje și dezavantaje

Machiajul permanent poate fi o idee tentantă și o alegere inspirată în unele situații, dar sunt câteva detalii pe care trebuie să le știi înainte de a apela la această soluție.

Afla câteva lucruri importante despre ce înseamnă machiajul permanet și ia în calcul câteva amănunte esențiale, înainte de a te decide.

1. Costul. Procedurile de aplicare pentru machiajul permanent sunt scumpe. Dacă ai de gând să-ți tatuezi sprâncenele sau conturul buzelor, ori ochii, interesează-te cât costă o astfel de procedură la diferite saloane, apoi află care au fost rezultatele pentru alte cliente și ia în calcul cea mai bună soluție pentru tine. Nu întotdeauna prețul ridicat reflectă și servicii de calitate.

2. Detalii tehnice. Înainte de a trece efectiv la procedura în sine, cere amănunte despre cum se face, ce instrumente se folosesc și testează dacă ești sau nu alergică la produsele folosite. Ține cont că acestea sunt foarte diferite de cele din trusa ta de cosmetice. Fii foarte atentă la igienă și verifică dacă instrumentele folosite (acele) sunt de unică folosință.

3. Un examen la dermatolog. Dacă te-ai decis pentru un machiaj permanet, programează-ți o consultație la un dermatolog și cere amănunte despre această tehnică și o evaluare a pielii tale. Este recomandat ca aceasta tehnică să fie aplicată pe o piele perfect sănătoasă, fără riscuri.

4. Alege profesioniști. E important să alegi pe cineva care se pricepe, care are practică și tehnică. O diplomă nu-ți garantează un rezultat bun, dar un client mulțumit poate fi o garanție.

5. Cum se întreține machiajul permanent.
Există soluții și situații care pot afecta machiajul permanent. De exemplu unele picături pentru ochi pot afecta machiajul permanent din zona ochilor. Anumite balsamuri de buze nu se potrivesc cu machiajul permanent al buzelor și așa mai departe. În plus machiajul permanet trebuie întreținut, trebuie protejat de soare și refăcut perioric periodic pentru că pigmenții se pot decolora.

6. Ia în calcul eșecul și riscul. Pare o procedură simplă, dar este invazivă așa că există pot apărea efecte secundare, care includ uneori apariția veziculelor, erupții cutanate și cicatrici. Unele dintre acestea ar putea să fie permanente, altele pot fi prevenite.

7. Este definitiv. Odată ce l-ai făcut nu se mai poate șterge. Există tratamente și proceduri pentru a-l înăltura, dar sunt costisitoare, dureroase și uneori nu se pot aplica pe zone sensibile, cum ar fi ochii. Ia în calcul că un machiaj permanent nu mai poate fi schimbat în funcție de starea ta de spirit sau de modă.

Decizia pentru un machiaj permanent trebuie luată în cunoștiință de cauză, cu toate avantajele și dezavantajele pe care le are. Sfatul nostru este să alegi ceva care doar să contureze, nu să definească ochii, buzele sau sprâncenele.

Află amanunte despre machiajul semi-permanent

Text echipa Femeia

Foto: 123RF

Citește și:

Secrete pentru o demachiere perfectă

Ce spune forma sprancenelor despre tine?

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns