Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Manichiura acasă, în starea de urgență

Manichiura acasă, în starea de urgență

Manichiura ta arată groaznic? E și normal, după ce ai curățat cu simț de răspundere fiecare colțișor al casei și ai preparat o grămadă de bucate alese. Acum a venit și rândul mâinilor pentru puțină îngrijire. Pentru aceste sărbători pascale trebuie să ne îngrijim și înfrumuseța singure!

Să apelezi la priceperea unei manichiuriste nu mai ai cum, dar poți să-ți cureți cuticulele simplu și fără să-ți rănești degetele, iar ughiile tale să arate impecabil în zi de sărbătoare, chiar dacă nu te văd decât cei din casă. Și pentru asta îți oferim un ghid rapid pentru o manichiură impecabilă.

Manichiura prin exfoliere

Uneori și simpla exfoliere a mâinilor îți va aduce un aspect atât de fin și catifelat, că nu vei mai avea nevoie de altceva. Cuticulele, deteriorate de detergenți și soluții dezinfectante, se pot deveni aproape invizibile prin exfoliere. Poți folosi un scrub pentru corp în care să adaugi și o linguriță de ulei sau poți prepara un scrub natural dintr-o lingură de zahăr, două linguri cu suc de fructe (ce ai prin casă) și o linguriță de ulei. Masează cu acest amestec mâinile 1-2 minute, insistând în zona cuticulele și apoi clătește.

Hidratează-ți mâinile!

Este important să ai mâinile catifelate. Săpunurile antibacteriene și soluțiile dezinfectante, de care face uneori abuz în această perioadă, contribuie din plin la deshidratarea pielii. Fă-ți un obicei din a-ți aplica cremă pe mâini de câteva ori pe zi și insistă pe unghii. În plus, de două ori pe zi aplică ulei pe cuticule. E de preferat să fie unul special, dar dacă nu-l ai, poți folosi uleiul de măsline sau cel de struguri, ce ai prin casă. Aplică-l cu o pipetă pe fiecare deget și masează până când este perfect absorbit.

Scapă de cuticule în mod natural

Dacă după toate aceste operațiuni cuticulele încă sunt vizibile, atunci taie în două o felie de lămâie și împinge fiecare cuticulă folosindu-te de lămâie. Sucul lămâii va topi pielea uscată. Și dacă tot mai rămâne vreo urmă de pieliță, atunci taie ușor cu forfecuța.

Adio, manichiură semipermanentă

Doar dacă ai o lampă și un lac semipermanet mai poți face o astfel de manichiură, altfel trebuie să te rezumi la lacuri obișnuite. Însă, ai putea profita de această ocazie și să dai unghiilor o pauza mai lungă și să renunți la orice fel de lac sau să folosești doar un lac tratament, pentru un plus de luciu.

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF

Citește și:

9 stări emoționale devoalate de manichiură

Tratamente rapide pentru unghii

Trucuri pentru unghii puternice

Comments

comments

Lasă un răspuns