Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > Misterele trandafirului. O poveste aromata

Misterele trandafirului. O poveste aromata

Asociem trandafirii cu delicatețea și iubirea. Aceste gingașe flori sunt o comoară pentru îngrijirea pielii și frumusețea ei.

Aroma fină este legată de feminitate și senzualitate. Aproape toate parfumurile de damă au în compoziție uleiul esențial de trandafiri, însă el nu doar încântă simțurile, ci și aduce beneficii reale pielii. Grecii antici și romanii foloseau petalele de trandafir pentru a parfuma băile și camerele în care se țineau banchetele. De mulți ani, uleiul și esențele de trandafiri au fost incluse în formulele produselor cosmetice datorită proprietăților antibacteriene, antifungice și antivirale; astfel, pielea e și tratată în timp ce e îngrijită.

ROZELE ADUC TINEREȚEA

Apa de trandafiri este cunoscută ca un bun tonic, dar ea face minuni și în cazul coșurilor și catifelează pielea atunci când este adăugată în apa băii. E plăcut parfumată și ajută la întinerirea tenului, aducând un plus de vitalitate. Trandafirii au efect puternic antioxidant datorită cantității mari de vitamina C. Această vitamină ajută la protejarea celulelor pielii împotriva deteriorării, inclusiv atunci când pielea este expusă mult timp la soare. Studiile au arătat că apa de trandafiri poate preveni arsurile solare. Ea poate fi cumpărată din magazinele naturiste sau poate fi făcută-n acasă.

COMPRESE PENTRU OCHI

Apa de trandafir conține vitaminele A și C, precum și flavonoide. Este un astringent natural, cu proprietăți antiinflamatoare, aduce tinerețe pielii și o răcorește. Cearcănele sunt și ele diminuate și pielea capătă un aspect reîmprospătat, ca după un somn bun.

TRATEAZĂ COȘURILE

Uleiul de trandafir este micul salvator. Este ideal pentru spălarea feței, dar aplicat direct pe coș distruge bacteriile și tratează erupția la fel de bine ca un antibacterian din farmacie. În plus, ajută la reducerea cicatricelor, fie că e vorba de cele lăsate de acnee, de cele chirurgicale sau chiar de vergeturi.

REDUCE INFLAMAȚIILE

Când spunem trandafir, vedem cu ochii minții o frumoasă floare roșie. Indiferent de culoarea petalelor din care a fost extras uleiul de trandafir, el reduce pielea iritată și calmează umflăturile. Studiile au arătat că trandafirii sunt de ajutor și în tratarea eczemelor. Pentru a calma tenul poți aplica o mască rapidă din petale de trandafir. Înmoaie 8-10 petale în 3-4 linguri cu apă fiartă, pentru 2-3 ore și aplică-le pe față pentru 15-20 de minute.

ESTE UN BUN HIDRATANT

Uleiurile ce se găsesc în petalele de trandafir ajută la blocarea apei în piele, menținând mai mult timp tenul neted. Și datorită zaharurilor din petale, această floare este ideală pentru pielea sensibilă, pe care o calmează rapid. Se pot folosi atât apa, uleiul, cât și petelele opărite și răcite.

Rețetă pentru apă de trandafiri
Pune petalele de trandafiri într-un vas pe foc cu apă distilată, cât să le acopere. Când petalele își schimbă culoarea, oprește focul și strecoară lichidul. Toarnă în sticle închise la culoare și păstrează-le la frigider.

ȘTIAI?!
Trandafirul calmează mintea. De fapt, petalele de trandafir sunt o bază în medicina ayurvedică pentru a detoxifica și calma. În timp ce această caracteristică nu adaugă în mod direct beneficii de frumusețe, o loțiune sau o cremă parfumată este o experiență plăcută. Mai mult, uleiul de trandafir crește stima de sine, încrederea și forța mentală, combătând eficient depresia și anxietatea.

Citeste si:

Articol aparut in revista Sanatatea de Azi
TEXT: Luminița Tăbăran.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns