Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Numerele verii

Numerele verii

Numerele verii – Căldura ne dă o stare de bine, dar vine la pachet cu o serie de provocări. Pentru a te bucura din plin de vară și de vacanță, ține minte câteva numere!

Numerologia este o știință, numerele din jurul nostru sunt purtătoare de mesaje, dar puțini știu să le descifreze. Sunt cifre și numere care reprezintă informații importante de care ținem cont, de la valorile tensiunii arteriale la numărul de la pantofi. Ar fi bine să adaugi în lista numerelor importante și pe cele care te ajută să-ți păstrezi frumusețea când soarele aduce multă căldură și limita confortului e depășită.

Numerele verii – Pentru a te bucura din plin de vară și de vacanță, ține minte câteva numere!

2 degete de cremă de protecție solară reprezintă cantitatea pe care să o folosești pentru fiecare parte a corpului – mâini, picioare, spate, piept+abdomen. Pentru față este nevoie de doar un deget. Poate ți se va părea prea multă cremă, însă ea trebuie aplicată într-un strat consistent pentru a proteja cu adevărat. Altfel, putem suferi arsuri, chiar dacă ne dăm cu cremă.

2,5 mg de biotină (vitamina B7) pe zi ajută părul și unghiile să reziste mai bine la clor și apă sărată. Cercetările au arătat că acest nutrient ajută la întărirea unghiilor, prevenind exfolierea.

3 minute trebuie să aștepți după ce intri în duș pentru a folosi lama de ras. Apa caldă înmoaie firul de păr, ceea ce te ajută să-l tai cât mai aproape de piele, fără so rănești, și să-i păstrezi catifelarea în același timp.

4 cm cel puțin trebuie să aibă borul pălăriei de soare pentru a proteja nasul, obrajii și gâtul. Această protecție este echivalată cu un SPF 5, prin urmare nu trebuie să renunți la creme. Același factor de protecție 5 oferă un tricou alb subțire, în timp ce cămășile din țesături speciale cu protecție solară pot avea chiar și SPF 50. Ai grijă, oricât de mult ți-ar plăcea bronzul, soarele îmbătrânește pielea. Alege să te bronzezi sănătos!

5 minute acoperă pielea cu un prosop umed și cald după ce ai aplicat crema hidratantă. Căldura activează ingredientele cremei, deschide porii și pielea va primi o doză mai mare de hidratare, uscăciunea produsă de razele ultraviolete fiind remediată rapid.

10 pahare cu apă pe zi cel puțin trebuie să bei vara! Dacă în mod obișnuit avem nevoie de opt pahare pentru a aduce organismului cantitatea necesară de apă desfășurării optime a proceselor zilnice, vara transpirăm mai mult și trebuie să compensăm pierderile cu încă două pahare. Apa e bună pentru tot organismul, dar și pentru frumusețea tenului, nu uita!

15 este numărul SPF-ului de care au nevoie buzele pentru a rămâne catifelate și sănătoase întreaga vară. Vei găsi balsamuri, glossuri și rujuri de buze care conțin acest factor de protecție și astfel vei avea grijă de ele fără diminuezi niciun pic aspectul seducător. Și mâinile au nevoie cel puțin de acest factor de protecție pentru a preveni apariția petelor pigmentare care aduc acel aspect bătrânicios. Nu uita să aplici pe mâini o astfel de cremă atunci când ai drumuri de făcut, oricât ar fi de scurte!

24 de ore trebuie să treacă între epilare, indiferent de metoda aleasă, și expunerea la soare. Pielea este vulnerabilizată de lamă, ceară, cremă și chiar de aparatul electric și are nevoie de timp ca să-și revină. Dacă o ajuți cu apă termală sau o cremă hidratantă și calmantă este cu atât mai bine.

30 este numărul SPF ideal pentru protecția pielii, fie că vorbim de față sau restul corpului. Acest SPF îți va păstra pielea fină și te va feri de petele pigmentare.

80 de minute reprezintă timpul corect dintre reaplicările loțiunilor sau cremelor de protecție solară atunci când stai la plajă. Asta dacă nu înoți sau transpiri, iar crema trebuie reaplicată imediat după ștergerea apei de pe piele.

344 kcal vei arde dacă înoți bras timp de 30 de minute. Dacă înoți în mare cu valuri, vei consuma mult mai mult, dar s-ar putea să fie mai periculos. Înotul pune în acțiune toți mușchii și sculptează foarte bine trupul.

400 UV trebuie să aibă lentilele ochelarilor de soare pentru a bloca ultravioletele și a proteja cu adevărat ochii. De firmă sau nu, polarizați sau ba, asigură-te că au și acest factor de protecție solară. În ce privește culoarea, lentilele verzi sau maro sunt mai odihnitoare pentru ochi. În acest fel, îți vei proteja sănătatea, dar vei preveni și ridurile.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns