Esti aici
Femeia.ro > Modă > Must have de vara: palaria

Must have de vara: palaria

Must have de vara: palaria. Dar, sa alegi palaria care iti avantajeaza forma capului, a fetei si intreg corpul, in asamblul lui, nu este o treaba usoara.

Palaria e un articol vestimentar pretentios, care fie iti mareste, fie iti micsoreaza optic capul, in raport cu restul corpului.

Must have de vara: palaria

Trebuie sa stii exact de ce anume ai nevoie si cum sa obtii acel efect cu ajutorul palariei. Dar nu ar trebui sa ai probleme in alegerea ei, daca tii cont de regulile stilistei Kendall Farr, autoarea cartii „Stilista de buzunar”:

  • cand probezi o palarie, priveste-te intr-o oglinda inalta, ca sa te asiguri ca arata bine proportional cu inaltimea, osatura si silueta ta, per ansamblu;
  • priveste palaria si din lateral, si de la spate, ca sa te asiguri ca forma si marimea ei te flateaza din orice unghi;
  • calota palariei trebuie sa ti se potriveasca exact pe cap, ca sa iti puna in valoare fata;
  • ai mare grija la culoare: alege tonurile neutre numai daca au efect de incalzire a tenului, iar culorile bogate daca il flateaza, ca un fard bun.

Formele de palarie care se potrivesc majoritatii femeilor si nu lasa impresia de costumatie pe strada – sunt: bereta, palaria-clopot cu bor scurt sau mediu, cea barbateasca cu borurile mici, borurile largi, borurile lasate si sapca clasica de golf.

ATENTIE! Un „nu” absolut, ca proportie a palariei: borul mai lat decat umerii.

Citeste si:

 

Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns