Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Mituri false despre modă de care să nu mai ții cont

Mituri false despre modă de care să nu mai ții cont

Fie că ne convine sau nu, trăim într-o societate unde imaginea contează. Acest lucru ne este demonstrat zilnic: la un interviu pentru un job nou, la o întâlnire de afaceri, atunci când ieșim în oraș cu prietenii sau chiar când mergem în vizită la rude.

De aceea, facem tot posibilul să arătăm cât mai bine, inspirându-ne de la marile case de modă, din reviste, de la vedete sau chiar de la prietene pe care le apreciem. Punem în aplicare toate sfaturile pe care le auzim, în fiecare dimineață, când deschidem șifonierul. Iar aici începe partea interesantă, pentru că uneori ținem cont și de câteva mituri care s-au dovedit a fi false.

Iată câteva dintre cele mai comune mituri despre modă, de care să nu mai ții cont.

Trebuie să ai neapărat o rochie neagră

Negrul se potrivește într-adevăr la orice, iar cu o rochie care ți se potrivește nu vei da niciodată greș. Totuși, ea nu te va scoate din anonimat, iar multe persoane o consideră chiar plictisitoare. Îți recomandăm să o asortezi cu accesorii colorate, cum ar fi o curea lată sau un colier statement. Un alt lucru pe care îl poți face este să amesteci texturi; de exemplu, poartă și un sacou din catifea.

În același timp, nu trebuie să te simți obligată să ai o rochie neagră, mai ales dacă această culoare nu este tocmai preferata ta. Dacă te simți mai confortabil în roz pastel, de exemplu, aceasta poate fi rochia pe care te bazezi la orice eveniment important!

Dacă nu ai inspirație, copiază un look dintr-o revistă

Aceasta este o greșeală pe care multe femei le fac. Indiferent cât de mult îți place o anumită ținută, nu trebuie niciodată să o copiezi 100%. Adaptează-o în funcție de forma corpului tău, de hainele pe care le deții deja și de preferințele și personalitatea ta. Un editorial de modă trebuie tratat ca o lecție de la școală. E ca un text din care profesorul te pune să scoți ideile principale.

Hainele de firmă arată că ai succes

… sau că ești o femeie stilată. Din păcate, nici chiar cele mai celebre branduri nu îți garantează perfecțiune stilistică. Cel mai important lucru este să ai personalitate și să știi cum să porți piesele vestimentare, indiferent dacă au costat 50 lei sau 1000 lei.

Haina îl face pe om

Există din păcate persoane foarte superficiale, care te vor judeca în funcție de hainele pe care le porți – nu ar trebui să ai de-a face cu astfel de oameni! Sigur, nu ar trebui să porți haine pătate sau agățate, dar eticheta nu spune nimic despre tine, nici faptul că nu te interesează ce e la modă. Important este să îți creezi un stil al tău, să porți haine în care te simți confortabil și care te avantajează.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/

 

 

Comments

comments

One thought on “Mituri false despre modă de care să nu mai ții cont

Lasă un răspuns