Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pedichiură acasă ca la salon, ca o adevărată profesionistă

Pedichiură acasă ca la salon, ca o adevărată profesionistă

Când toate saloanele sunt închise, trebuie să te încumeți să-ți faci singură pedichiura acasă. Dar nu oricum, o poți face într-un mod profesionist.

Profită de această ocazie și exersează propria tehnică. Cu siguranță această experiență îți va folosi în situații de criză. Pedichiura la domiciliu devine nu doar o economie importantă, ci și momente de relaxare. Dacă te temi că nu ar ieși la fel de bine ca la salon, iată câteva trucuri care te vor transforma într-o profesionistă.

Începe de la duș

Înainte de toate, curăță unghiile de lac pentru a beneficia din plin de toate tratamentele. Baia va acționa ca o saună improvizată, care ajută la înmuierea straturilor de piele moartă. Este momentul perfect pentru a scăpa de pielea îngroșată și cuticule. Întotdeauna la duș e bine să-ți freci călcâiele cu o pilă, piatră ponce sau măcar un scrub. Înainte de pedichiură, masează bine fiecare unghie în parte cu un scrub pentru a le desprinde și a le îndepărta în mare parte. Poți folosi zahăr sau sare, mai ales dacă ai picioarele obosite. Clătește bine și aplică o cremă, cât pielea este încă umedă.

Taie drept, așa poți realiza pedichiura acasă foarte ușor

Dacă vrei să nu ai probleme cu colțurile, obișnuiește să tai unghiile drepte și cât mai scurte. Unghiile pătrate arată foarte bine. Taie unghiile imediat ce ai ieșit din duș: moi fiind, vei evita ruperea sau exfolierea lor. Folosește o unghieră, care te va ajuta să le tai dintr-o bucată. Apoi pilește-le cu o pilă fină.

Uleiul este cheia 

O dată pe săptămână, aplică ulei pe cuticule și cremă pe tălpi, apoi pune-ți șosete și stai cu ele peste noapte. Dimineața, vei avea cele mai fine și catifelate picioare. Fie că folosești ulei de măsline sau unul special de cuticule, el va acționa precum un hidratant și tratament, făcându-le aproape invizibile, dar și fine și ușor de îndepărtat, chiar dacă sunt numai împinse. Când îți faci pedichiura, aplică din nou ulei pe fiecare deget și masează, apoi împinge cuticulele cu un bețișor special și taie numai ce rămâne prea mare.

Lăcuiește unghiile

Șterge unghiile cu alcool pentru a îndepărta orice urmă de grăsime, ca astfel lacul să adere perfect. Alege un lac care se aplică ușor și care nu se întinde și astfel vei avea precizie pentru orice formă. Mai întâi însă, aplică un strat de lac incolor pentru a proteja unghia, apoi culoarea, în două straturi, așteptând cam 1-2 minute între straturi. La final, aplică un strat incolor pentru a proteja culoarea.

Piatra ponce este o rocă vulcanică poroasă. Cea artificială are aceleași proprietăți și forme care pot fi manipulate mai ușor.

Citește și:

Text: Luminița Tăbăran
Foto: 123rf

Comments

comments

Lasă un răspuns