Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pericole în plină vară

Pericole în plină vară

Vara este în plină manifestare. Între excursii de o zi și vacanțe, pielea și părul pot suferi daune majore.

Zilele petrecute în soare cresc riscul daunelor în aspectul nostru. Și nu doar aspectul este afectat, ci și structura părului și pielii. Iată tot ce să știi pentru a te bucura de o vară fără griji.

Atenție la picioare

Dermatologii atrag atenția asupra protecției UV cu un factor cât mai mare. Mulți deja au început să aplice aceste creme cu regularitate pe față și mâini, însă marele pericol este la picioare. Purtăm sandale sau papuci, iar căldura la nivelul solului o depășește cu mult pe cea din aer. Mai mult, betonul, nisipul și apa reflectă razele de soare și ne putem alege astfel cu arsuri sau deshidratări majore la nivelul tălpilor, gleznelor și gambei.

Sfat. Aplică creme protectoare pe laba piciorului și pe zonele care rămân descoperite din fustă sau pantaloni. Și nu te zgârci la SPF, e pentru sănătatea ta!

Urme greu remediabile

Cele mai înșelătoare sunt zilele în care soarele este acoperit de nori. Atunci nu vei simți căldura soarelui, dar el va bronza pielea la fel ca în zilele însorite. Ai grijă cum te îmbraci în astfel de zile ca să nu rămâi cu urme greu de uniformizat.

Sfat. Evită bluzele cu decupaje ciudate, maiourile cu bretele groase sau împletite și, înainte de plecare, aplică o cremă de protecție dacă stai mult în aer liber.

Zone cu risc de arsuri

Mâinile, urechile și zona din spatele genunchilor sunt cel mai des predispuse la arsuri, fiind și cel mai puțin protejate. Câte dintre noi își aplică o cremă de protecție pe urechi în fiecare zi? Uneori, nu facem asta nici când mergem la plajă. Mâinile sunt cele mai expuse razelor de soare și riscului de pătare. Petele maronii aduc un aspect îmbătrânit, dar stă în puterea noastră să le prevenim. Pielea din spatele genunchilor este mai sensibilă, iar asta, pentru că transpirăm mai mult, se poate irita și arde mai ușor.

Sfat. Nu uita să aplici cremă de protecție pe picioare atunci când ești îmbrăcată în fustă, înlocuiește crema de mâini cu cea pentru față cu SPF pe timpul verii, iar când aplici crema pe față, întinde-o inclusiv pe urechi și gât. 

Balsam de buze

Multe femei preferă glossurile pe timpul verii, însă un balsam te ajută mult mai mult. O arsură pe buze poate crește riscul de cancer de piele, iar soarele afectează colagenul, ceea ce duce la subțierea lor în timp.

O arsură pe buze poate crește riscul de cancer de piele al gurii. Expunerea la soare, de asemenea, dăunează colagenului, care vă poate subția buzele în timp.

Sfat. Protejează-ți buzele la fiecare două ore cu un balsam cu spectru larg. Evită luciul de buze, care atrage razele solare și crește riscul de arsuri!

Rezistă pișcăturilor!

Ciupiturile de insecte sunt inevitabile în această perioadă, iar mâncărimile –insuportabile, însă trebuie să le faci față, pentru că scărpinatul irită pielea, o lezează, iar de aici la infecții nu este decât un pas.

Sfat. Folosește apă termală, comprese reci și loțiuni cu gălbenele pentru a ajuta pielea să se refacă rapid.

Hidratarea picioarelor

Deseori picioarele se umflă și apare senzația de greutate. Tălpile sunt uscate, aspre și se crapă. Căldura și papucii cu talpă subțire sunt cele două motive pentru care aceste probleme se accentuează.

Sfat. Poartă încălțăminte cu talpă mai groasă și fă în fiecare seară o baie cu sare pentru a elimina retenția de apă și masează-ți picioarele cu o cremă emolientă.

Urme portocalii

Autobronzantul este ispititor, mai ales când nu ajungi la plajă pentru un bronz autentic, însă îți poate lăsa urme portocalii pe mâini, tălpi, genunchi, coate, sprâncene și linia părului. Când folosești un astfel de produs, hidratează intens zonele foarte uscate, respectiv genunchii și coatele. Pentru că porțiunile uscate absorb mai mult produs și devin mai închise, mai portocalii.

Sfat. Aplică un strat generos și masează până ce este aproape absorbit. După ce ai aplicat pe față, șterge cu un șervețel linia părului și sprâncenele, apoi spală-te repede pe mâini, eventual cu zeamă de lămâie.

Ulei în fiecare zi

Vara, părul este și el în pericol. Soarele distruge protecția lui naturală, ceea ce-l face vulnerabil, îi provoacă uscarea, despicarea vârfurilor și aspectul tern. Un studiu a arătat că, după trei zile de expunere la soare, câteva ore pe zi, părul își pierde stratul protector de sebum.

Sfat. Protecția solară specială pentru păr în timp ce faci plajă este salvatoare, iar pentru îngrijirea zilnică îți recomand uleiul. Acesta va îmbrăca fiul de păr într-o peliculă protectoare. Îl poți aplica în fiecare zi, între spălări, într-o cantitate mică, 1-2 picături întinse pe palmă și apoi pe lungimea părului.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.28/20.07.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns