Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Radiatiile ultraviolete, principala cauza a ridurilor

Radiatiile ultraviolete, principala cauza a ridurilor

Soarele este principalul vinovat pentru imbatranirea pielii si pentru aparitia a peste 80% din ridurile vizibile. Aceasta este concluzia unui nou studiu care a analizat efectele razelor soarelui asupra pielii. Responsabile sunt radiatiile ultraviolete.

Razele ultraviolete cauzeaza imbatranirea pielii si aparitia ridurilor care nu mai pot fi atenuate. Autorii studiului au mai precizat ca radiatiile ultraviolete sunt cele care produc si petele de pigmantare, foarte greu de eliminat, iar femeile care se expun la soare si radiatii ultraviolete fara a se proteja cu crele speciale isi imbatranesc chipul cu 3-5 ani.

Expunerea pe termen lung la razele ultraviolete poate duce si la reduce elasticitatea pielii si la o degradare a texturii pielii, inclusiv la ingalbenirea ei. Alti factori pot schimba si ei felul in care arata pielea si structura ei, si care dau un aspect imbatranit tenului si pielii, dupa radiatiile ultraviolete, sunt forta de gravitatie, procesul natural de imbatranire, poluarea, dietele radicale, sarace in vitamine si grasimi, fumatul, bolile si stresul.

Diferente semnificative au fost constatate la nivelul ridurilor si al calitatii texturii pielii dupa varsta de 50 de ani, iar persoanele care adora sa se bronzeze arata mai batrane decat varsta lor reala, dupa 30 de ani.

Solutia este folosirea cremelor care contin elemente de protectie impotriva radiatiei ultraviolete si folosirea acestora pe tot parcursul anului, precum si expunerea la soare cu masura. Afla aici efectele negative ale expunerii la soare, indiferent de anotimp.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns