Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Regimul tenului sănătos

Regimul tenului sănătos

Dacă vrei să ai un ten frumos, neted și luminos, trebuie să respecți cele 6 reguli de aur.

Așa cum avem nevoie de somn și mâncare pentru a fi sănătoși și plini de energie, pielea are nevoie de un regim zilnic asemănător. Sunt gesturi simple pe care le putem face, dar la care renunțăm deseori din criză de timp sau pentru că nu le dăm prea multă importantă, însă ele cântăresc greu asupra frumuseții.

1 Dormi 6-8 ore pe noapte

Celulele se reconstruiesc și se repară mai rapid în timpul somnului de noapte. Un somn bun ne face să arătăm mai tinere, fie că aplicăm sau nu o cremă de noapte.

2 Bea 8 pahare cu apă pe zi

Apa este esențială în menținerea hidratării și creșterea elasticității pielii. De semenea, e cel mai bun tratament antirid întrucât menține pielea catifelată. Un consum suficient de apă, respectiv opt pahare pe zi, este mai important decât aplicarea cremelor.

3 Plimbă-te în aer liber

Aerul curat ajută la o oxigenare optimă a pielii și te face mai liniștită și mai relaxată, ceea ce se traduce pe chip prin frumusețe și mai puține riduri.

4 Demachiază-te dimineața și seara

Dacă seara obiectivul este să îndepărtezi machiajul și să lași tenul curat, dimineața celulele moarte și sebumul trebuie înlăturate înainte de aplicarea cremei hidratante.

5 Mănâncă fructe și legume

Dacă vrei să ai pielea radioasă, începe tratamentul din interior. Fructele și legumele conțin antioxidanți puternici care ajută la protejarea pielii de acțiunea radicalilor liberi proveniți din poluare, fumat i soare. Consumă un curcubeu de fructe și legume (de toate culorile) în fiecare zi, câte cinci zilnic.

6 Protejează-ți tenul de soare

Razele UV sunt prima cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Petele sunt și ele o cauză a expunerii la soare fără protecție. Alege pentru zi o cremă care să conțină un factor de protecție sau un fond de ten cu SPF.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Luminița Tănăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns