Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Trezirea în 30 de minute

Trezirea în 30 de minute

Energia de care ai nevoie pentru a începe o zi de muncă este importantă și pentru felul cum arăți. Doar știi că frumusețea vine și din interior!

După o noapte dificilă sau în care simți că nu te-ai odihnit suficient, ai nevoie de un plus de energie. Din păcate, nu există baterii externe la care să ne conectăm pentru a funcționa în orice situație, însă există câțiva pași pe care, parcurgându-i, te simți în forță și exprimi asta prin toți porii, la propriu și la figurat. Totul, în numai 30 de minute.

5 minute

Gimnastică ușoară

Nimic nu te trezește mai repede și nu te dinamizează ca mișcarea, însă nu te speria, nu-i deloc complicat sau solicitant. După ce te-ai dat jos din pat, întinde mâinile deasupra capului, ca și când cineva te-ar trage de ele. Astfel, stimulezi centrii energetici plasați de-a lungul coloanei vertebrale. Respiră profund de cinci ori. Cu fiecare respirație, lasă ușor corpul să coboare spre podea, rulând coloana încet, vertebră cu vertebră, și relaxează musculatura. Nu tebuie să forțezi niciun mușchi atunci când cobori. Apleacă-te doar cât permite mobilitatea. Repetă de cinci ori.

10 minute

Un duș rapid

Apa te poate înviora la fel de bine ca o cafea, dacă folosești o metodă asemănătoare cu dușul scoțian. Intră în duș și stropește-te cu apă ceva mai rece pe picioare (de la gambe în jos) și pe antebrațe pentru doar câteva secunde. Apoi spală-te în mod obișnuit, iar după ce te-ai clătit, lasă apa caldă să curgă pe spate pentru 1-2 minute. Și acest gest duce la dinamizarea centrilor energetici din apropierea coloanei vertebrale. Termină cu un jet de apă mai rece, pe tot corpul. Înviorare mai bună nu există, atât pentru psihic, cât și pentru piele. Și nu uita că o aromă citrică este o altă sursă de trezire aproape instantaneu a minții. Poți folosi un gel de duș sau un parfum. Alegerea îți aparține!

5 minute

Curățarea feței

Folosește metoda 2-2-1. Este un truc de frumusețe folosit de femeile asiatice pentru a da pielii mai multă suplețe și dinamism. Timp de două minute, masează tenul cu ulei. La început, ți se va părea că pierzi mult timp, însă, după ce vei vedea efectul, te vei convinge că efortul merită. Poți folosi un ser uleios, un ulei pentru ten sau chiar puțin ulei de măsline ori de struguri, ce ai prin bucătărie. Urmează două minute în care aplici crema de curățare, care înlătură ușor grăsimea rămasă la suprafața pielii. Un alt truc pentru un ten catifelat este aplicarea loțiunii, dar nu direct, ci sub formă de spumă, adică aplici loțiunea pe palme, adaugi puțină apă până face spumă și apoi pui această spumă pe față. Curățarea este la fel de eficientă, dar mult mai blândă. În plus, acest lucru crește fluxul de sânge în piele și intensifică procesele de recuperare și întinerire. La final, clătește tot prin masaj, adaugând apă, încă un minut.

10 minute

Mic dejun pentru campioni

O băutură caldă, cafea sau ceai verde, și un sendviș cu pâine integrală, ou, șuncă și o legumă la alegere, acesta este un mic dejun sănătos și energizant. Proteinele în combinație cu carbohidrații lenți sunt veritabile arme împotriva oboselii. Poți înlocui băutura caldă cu un suc de portocale proaspăt, care aduce multă vitamina C, o altă sursă rapidă de energie.

Alege o ținută într-o culoare puternică sau o combinație cromatică tonică. Indiferent ce preferi, culorile puternice au o influență puternică asupra psihicului.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de aprilie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns