Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Reguli pentru unghii perfecte

Reguli pentru unghii perfecte


Unghiile perfecte sunt unghiile pe care le ingrijesti cu atentie si respectand aceste reguli pentru unghii perfecte. Daca vei urma cativa pasi simpli vei putea avea manichiura la care visezi, in fiecare zi, cu minim de efort.

Evita lacurile de unghii cu uscare rapida. Au un continut bogat de acetona, care usuca unghiile si formeaza fisuri. Foloseste oja normala pentru o manichiura care va dura de trei ori mai mult. Lacul de unghii se pastreaza in frigider!

Intotdeauna omogenizeaza oja rotind stricluta intre palme si niciodata nu o agita. Daca o agiti cu siguranta se vor forma bule care iti vor strica manichiura.

Ca sa nu lasi lacul de unghii sa se scurga pe piele, aplica ulei pentru cuticule in jurul unghiei inainte sa folosesti oja. Asa iti va fi mai usor sa stergi urmele de lac dupa aplicare.

Intotdeauna asigura-te ca fiecare strat de lac este cat mai subtire cu putinta. Straturile groase nu se usuca bine si se cojeasc repede.

Ca sa indepartezi petele mai dificile de lac, tine unghiile in otet alb timp de 10 minute.

Trateaza unghiile in ingalbenite si tine-ti unghiile fara oja macar doua-trei zile pe saptamana.

Repara unghiile rupte. Daca fisura nu s-a produs prea jos, taie cu grija unghia, pileste-o si adu si celelate unghii la nivelul celei rupte. Pentru o fisura mai adanca aplica doua picaturi de lipici pentru unghii pe suprafata unghiei. Lasa sa se usuce un minut. Reaplica lipici si acopera unghia cu un pliculet de ceai sau un servetel. Lasa sa se usuce si apoi inlatura urmele si lacuieste unghia.

Dieta pentru unghii. Parul si unghiile contin aceeasi proteina numita cheratina, astfel ca alimentele care vor hranii din interior parul, vor face in egala masura bine si unghiilor tale. Desigur, o serie de alegeri in ceea ce priveste stilul de viata joaca un rol important pentru sananatea unghiilor. Fumatul, afectiunile circulatorii, tulbrarile glandei tiroide si cele de metabolism afecteaza sanatatea unghiilor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns