Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Resveratrolul, tinerețe fără bătrânețe

Resveratrolul, tinerețe fără bătrânețe

Ai auzit de paradoxul francez? Francezii mănâncă produse de patiserie, brânzeturi grase, sosuri și au totuși o sănătate bună și o siluetă de invidiat. Resveratrolul este unul dintre secrete.

Afinitatea francezilor pentru vinul roșu, care conține o cantitate mare de resveratrol, un antioxidant forte, este cheia acestui paradox. Cercetările au arătat că resveratrolul susține sănătatea sistemului cardiovascular, reduce stresul oxidativ și inflamația. Iar beneficiile lui nu se opresc la inimă și siluetă. Pielea profită și ea din plin de aceste atuuri, prelungindu-ne tinerețea.

Cine este resveratrolul

Acest antioxidant special se găsește în coaja strugurilor roșii și are rolul de a apăra planta împotriva ciupercilor invadatoare. Aceeași protecție o oferă și organismului, respectiv protejează celulele de dăunători și de procesul oxidativ. În plus, stimulează refacerea celulară, ajutând astfel la prevenirea îmbătrânirii premature.

Tratament pentru riduri

Resveratrolul acționează ca un „antibiotic“ fără efecte adverse, curăță corpul de poluanți, ajutând astfel la menținerea pielii proaspete și elastice, reducând ridurile și prevenind formarea lor. Unii cred chiar că resveratrolul întoarce timpul prin efectele lui antiîmbătrânire extraordinare dovedite. Cei care l-au încercat spun că acest antioxidant le aduce un aspect tineresc vizibil în scurt timp de la administrare.

Suplețe și tinerețe

Studiile au arătat că stimulează gena SIRT1, care acționează când pierdem în greutate, prin reducerea depozitelor de grăsime din corp. Acest fenomen ajută la redobândirea siluetei fără mari eforturi – cercetările spun că și în cazul unui consum de alimente grase resveratrolul reușește să determine scăderea în greutate –, dar și la încetinirea procesului de îmbătrânire, întrucât există legătură între această genă și tinerețe. Luând resveratrol, vei obține beneficii antiîmbătrânire și o siluetă așa cum ți-ai dorit, fără recurgi la un regim alimentar extrem.

La putere maximă

Cu cât crești aportul de alimente care-l conțin (struguri negri, stafide, arahide sau alune-de-pădure), cu atât mai ușor îl vei transforma într-o armă antiîmbătrânire. Aproape că nu vei mai simți nevoia unei creme miraculoase sau a injecțiilor de recăpătare a prospețimii tenului. Totul se va petrece din interior. Vinul roșu este cel mai bun, dar nu intră în categoria „cât mai mult“, un pahar pe zi este suficient ca tratamentul tău de înfrumusețare să dea roade. Peste această cantitate poate deveni nociv, atât pentru sănătate, cât și pentru finețea pielii. Există suplimente ce conțin acest minunat antioxidant, dar și creme de îngrijire zilnică. Masca de struguri aplicată săptămânal va ajuta și ea tenul să-și păstreze prospețimea.

Protejează organismul împotriva unui număr mare de boli:

  • Reduce inflamația în organism;
  • Previne oxidarea colesterolului LDL, cel rău;
  • Limitează răspândirea celulelor canceroase;
  • Protejează celulele nervoase de daune și acumularea de placă, procese ce pot duce la Alzheimer;
  • Ajută la prevenirea rezistenței la insulină, respectiv a diabetului.

Citește și:

Mituri despre frumusete

Solutii naturale pentru pori mariti

Secretele demachierii perfecte

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns