Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Retușarea machiajului de nuntă, în stil profesional și rapid

Retușarea machiajului de nuntă, în stil profesional și rapid

Pentru a rezista cu brio întrega zi, retușarea machiajului este esențială, mai ales dacă e cald afară. Și cum nu poți avea la tine toată trusa, e bine să te asiguri că ai produsele cheie!

Stabilește produsele cheie
pentru retușarea machiajului

Înainte de nuntă, preferabil după prima probă de machiaj, întreabă makeup artistul care sunt produsele necesare retușului și pune-l săți arate tehnica aplicării, urmând indicațiile acestuia. Apoi pune-le în trusa cu cele necesare pentru ziua nunții.

Retușează machiajul doar când e cazul

E de înțeles că vrei să arăți perfect, dar nu e cazul să-ți retușezi machiajul (cu excepția rujului) din oră în oră. Pudra depusă în straturi repetate va ajunge să arate ca o mască, obligându-te să o iei de la capăt. Verifică-ți look-ul și retușează-l integral doar înainte de sesiunea de fotografii și la începutul petrecerii.

Produsele de care ai nevoie
pentru retușul machiaului

Tehnica de retușare depinde foarte mult de tipul tenului; de exemplu, dacă ai tenul gras (și ai mai și transpirat), folosește șervețele pentru a absorbi excesul de sebum de pe față.

E rândul corectorului, cu care să-ți retușezi puțin zona de sub ochi, în caz că a devenit ușor mai întunecată, și micile imperfecțiuni de pe față. Apoi aplică o pudră matifiantă, folosind un pămătuf gros, cu mișcări circulare delicate, astfel încât să nu îndepărtezi fondul de ten. Cu o pensulă curată și pufoasă, îndepărtează excesul de pudră de pe față. Blush-ul cu siguranță nu va avea nevoie de împrospătarea, așa că uită de el!

Pentru zona ochilor, trebuie să ai la îndemână bețișoare cosmetice, cu care să ștergi machiajul adunat în pliuri, pentru ca apoi să reaplici culoarea prin presarea ușoară, cu capul ușor aplecat în față, astfel încât fardul să nu ajungă pe zona de sub ochi. După ce aplici fardul, folosește pămătuful de pudră pentru a înlătura excesul de pe pleoape.

În ceea ce privește buzele, trebuie să o iei de la capăt de fiecare dată când le retușezi. Șterge-le cu un șervețel uscat, având grijă să nu înlături și fondul de ten din jurul gurii, apoi refă conturul cu creionul și aplică rujul (e de preferă să alegi o formulă rezistentă la transfer și nu vei mai avea probleme cu retușul buzelor, indiferent de provocările zilei și serii. La final, fixează întreg machiajul aplicând ușor, cu pămătuful, pudră translucidă.

Ți se pare greu să-ți refaci machiajul? N-o să-ți ia mai mult de zece minute, și poți fi sigură că vei arăta impecabil pe tot parcursul evenimentului!

Text: echipa Femeia

Foto: 123RF

Citește și:

Cu sau fără ochelari în ziua nunții?

5 greseli in machiajul de mireasa

Comments

comments

Lasă un răspuns