Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Rimelul protejeaza impotriva infectiilor oculare

Rimelul protejeaza impotriva infectiilor oculare

Femeile care folosesc rimel pe gene in mod regulat prezinta un risc mai mic de a face blefarita. Blefarita este o infectie oculara ce provoaca inflamarea si inrosirea pleoapelor. Concluzia apartine medicilor oftalmologi care au efectuat un studiu.

Explicatia beneficiului pe care il aduce rimelul consta in faptul ca femeile care se fardeaza si aplica rimel pe gene „se vor demachia ulterior, eliminand murdaria si impuritatile de pe gene”, afirma Francesca Marchetti, de la Colegiul opticienilor din Londra. Afla ce inseamna demachierea perfecta aici.

Blefarita este provocata de o bacterie ce patrunde in ochi prin intermediul unei zgarieturi sau a unei mici leziuni si se previne printr-o igiena oculare corespunzatoare si se trateaza cu antibiotice si tratamente locale.

Rimel pentru ochii albastrii

Pe de alta parte, persoanele cu ochi albastri si pielea deschisa la culoare sunt mai predispuse la afectiuni oculare asociate, cum ar fi degenerarea maculara si rozaceea oculara. Motivul este acela ca ochii albastri sunt mai sensibili la lumina din cauza pigmentului insuficient, motiv pentru care persoanele cu ochi albastri au un risc mai mare de a dezvolta degenerare maculara asociata cu varsta, afectiune ce provoaca moartea celulelor sensibile la lumina din spatele ochiului si, in cele din urma, orbirea.

Alt mijloc eficient de protectie impotriva afectiunilor oculare sunt ochelarii de soare, ce reduc riscul de fotocheratita, o afectiune dureroasa provocata de expunerea la raze ultraviolete prea puternice, care se manifesta prin inflamarea corneei. Riscul cel mai mare de fotocheratita il au persoanele cu ochi albastri deoarece razele ultraviolete patrund mai usor, din cauza pigmentului insuficient.

Ochelarii de soare contribuie de asemenea la combaterea conjunctivitei alergice, manifestata prin senzatia de mancarime si prin roseata, si la alergiile provocate de parul de animale si la polen.

Intr-un studiu recent cercetatorii au descoperit ca persoanele cu alergii de sezon care purtau ochelari de soare in timpul zilei au avut mai putine simptome oculare asociate si au avut nevoie de mai putine antihistaminice.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns