Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele rujului mat

Secretele rujului mat

În mod natural, buzele sunt mate. Luciul aduce farmec, dar matul este o nouă provocare pentru un machiaj mătăsos, cu aspect natural.

Cine nu-și dorește un ten mat, fin și delicat ca porțelanul? După ani buni în care matifierea era destinată doar pielii și machiajului ochilor, s-a lansat moda: mat!  Au apărut lacuri de unghii mate, ba chiar top-coaturi care aduc oricărui lac obișnuit un finiș mat. Manichiura mată are ceva special, care emană stil și eleganță. Anul acesta, a venit rândul buzelor să capete culoare mată, extrem de senzuală.

Definiția matului

Rujurile mate au putere mare de acoperire și pigment bogat. De la nuanțele nude la cele mai îndrăznețe, rujurile mate asigură un aspect impecabil, magnetic și rezistă mult pe buze (unele chiar o zi întreagă) fără retuș. Deși au o mare rezistență, nu au o formulă care să usuce buzele, ci, dimpotrivă, sunt mătăsoase, cu textură ușoară, nelipicioasă, flexibilă, extrem de plăcută pe buze.

Aplicare ușoară

Chiar dacă sunt intens pigmentate, nu migrează în afara buzelor; totuși, make-up artiștii ne recomandă conturarea buzelor înaintea aplicării rujului. Astfel, finișul va fi perfect, iar rezistența rujului, și mai îndelungată. Evident, creionul trebuie să „rimeze“ cât mai bine cu nuanța rujului. Că este ruj sub formă de baton sau lichid, se aplică ușor și omogen dintr-o singură mișcare.

Hidratare delicată

Textura satinată este dată de formula hidratantă a rujurilor îmbogățite cu ceruri fine, vitamine și baze cremoase, ce asigură un aspect impecabil buzelor, dar și îngrijire și confort. Pur și simplu, imediat după aplicare uiți că porți ceva pe buze.

Curățare rapidă

Pentru că are o formulă mai rezistentă, îndepărtarea necesită mai mult efort dacă folosești demachiantul obișnuit. Ca să-ți ușurezi sarcina și să nu agresezi buzele, îți recomand să aplici pe un tampon demachiant puțin ulei (orice ai în bucătărie), să ștergi delicat buzele, apoi să înlături ce-a rămas cu puțină apă. Astfel, vei avea o nouă doză de hidratare, dar și o demachiere perfectă.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr42/20.10.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns