Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele tenului adolescentelor

Secretele tenului adolescentelor

Punctele negre şi coşurile specifice acestei vârste trebuie tratate, nu doar ascunse. Fardul este principalul aliat, însă nu singurul!

Fondul de ten aplicat în strat generos face imperfecţiunile pielii să dispară într-o clipă, însă uneori poate complica starea de fapt. Când nu este adaptat acestor nevoi, grăsimea adusă suplimentar amplifică erupţiile cutanate, iar astuparea porilor produce noi inflamaţii. Pentru a păstra o piele frumoasă şi curată, ai nevoie de farduri speciale şi de o rutină zilnică, de un regim adecvat pielii cu probleme. Iată paşii pe care să-i urmezi pentru un ten fără probleme!

Dimineaţa

După ce te trezeşti, spală faţa cu apă de la robinet. Nu folosi săpun, este o greşeală pe care o comit mulţi adolescenţi: el irită tenul şi agravează problemele deja existente. Dacă pielea este prea unsuroasă, poţi folosi o loţiune facială de curăţare specială pentru imperfecţiuni. Curăţă faţa delicat, coşurile nu trebuie apăsate sau traumatizate în vreun fel. Această curăţare este importantă pentru eliminarea excesului de grăsime strâns peste noapte şi pentru curăţarea porilor şi îndepărtarea bacteriilor. Doar acest simplu gest va contribui la tratarea imperfecţiunilor.

Aplică o cremă hidratantă sau adaptată tipului tău de pielea sau problemelor cu care te confrunți, recomandată de un dermatolog (este important să nu foloseşti produse după ureche când acneea este severă!).

Pasul următor este dedicat tratării erupţiilor cutanate. Tamponează coşurile sau bubiţele cu soluţii astringente şi antibacteriene. Stoarcerea coşurilor este extrem de periculoasă; foarte uşor, coşul respectiv se infectează, bacteriile migrează în alţi pori, iar semnele lăsate de această agresiune se transformă în pete greu de îndepărtat! Acordă câteva minute acestor produse să acţioneze înainte să aplici machiajul.

Aplică un fond de ten sau o pudră compactă antibacteriană şi nimic nu mai este la vedere; în schimb, produsele speciale vor acţiona ca un tratament pentru reducerea imperfecţiunilor.

Seara

Este momentul crucial pentru îngrijirea tenului cu probleme. Chiar dacă peste zi pielii i se acordă o atenţie specială, seara, îngrijirea este de multe ori precară, iar problemele se acutizează.

Cea mai importantă etapă este demachierea, curăţarea tenului de orice urmă de fard şi murdăria strânsă peste zi. Foloseşte loţiuni fără grăsime, speciale pentru tenul cu acnee, sau apă micelară, cu o acţiune blândă asupra pielii. După ce te-ai asigurat că tenul este perfect curat, îndepărtează orice urmă de demachiant cu un jet de apă şi usucă pielea prin tamponare cu un şervet.

Aplică o cremă hidratantă cu mişcări uşoare şi apoi loţiuni sau creme astringente doar pe bubiţe.

Citește și:

Frumusetea ta sta intr-un ou

8 secrete mici pentru piele perfecta

Dulciuri antirid

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns