Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi pentru vreme ploioasă. Când ploaia face bine și când face rău

Sfaturi pentru vreme ploioasă. Când ploaia face bine și când face rău

Sfaturi pentru vreme ploioasă – Primăvara plouă mult. Și e foarte bine că-i așa. O fi ea bună pentru recolte și natură, însă pentru piele vine cu o mulțime de probleme.

Ploaia face bine pielii și părului, așa știm de la bunici. E parțial adevărat. Apa de ploaie este mai curată și nu conține clor, însă tot ce e în exces dăunează. Menținerea pielii sănătoase și a coafurii în sezonul umed este o provocare. Tebuie să depui mai mult efort ca de obicei și să ai în vedere câteva reguli. Nu, nu va fi nevoie să petreci ore întregi în fața oglinzii și nici să faci mari investiții pentru trusa de frumusețe.

Am aflat câteva sfaturi de la specialiști pe care ți le împărtășim ca să te bucuri de o piele frumoasă indiferent daca vremea este frumoasa sau este vreme ploioasa.

  1. Umezeala este terenul ideal pentru dezvoltarea ciupercilor și coș Prin urmare, ai grijă să te uzi cât mai puțin și, imediat ce ajungi într-un loc uscat, să îndepărtezi hainele ude și să-ți ștergi pielea cu un prosop moale și curat ori cu șervețele.
  2. Pentru această perioadă, experții în domeniul frumuseții recomandă o curățare mai delicată, bazată pe produse din plante, care să nu deshidrateze pielea, dar să îndepărteze pielea moartă și să curețe porii.
  3. Ține minte că, pe vreme ploioasă, pielea nu trebuie să fie uscată, nici măcar tenurile grase. Alege produse care nu conțin alcool, ci unele ceva mai grase, pentru că stratul fin de ulei de la baza pielii împiedică umezeala excesivă să înmoie ț
  4. Pentru că umiditatea este la cote ridicate în aer, asta nu înseamnă că pielea are nevoie de mai puțină hidratare, ci dimpotrivă. Folosește cele mai hidratante produse pe care le ai la îndemână!
  5. Dacă ai stat mult în ploaie sau zăpadă, când ajungi acasă, ar fi bine să faci o baie caldă, nu fierbinte și apoi să aplici o cremă de corp care să îngrijiească
  6. Părul este o altă problemă pe o astfel de vreme. Coafat sau nu, el își pierde ușor forma, devine rebel și refuză să te asculte. Câteva picături de ulei aplicate înainte să ieși din casă îl vor apăra de acțiunea umezelii și îi vor menține sănă
  7. Renunță la machiajul obișnuit și aplică pe față doar o cremă BB dacă ai nevoie de uniformizarea culorii tenului și un balsam pe buze sau un ruj mat, mult mai rezistent. Folosește mascara numai dacă ai o variantă rezistentă la apă; altfel, riști să-ți compromiți aspectul.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.09/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns