Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Solutii naturale care vindeca cicatricile

Solutii naturale care vindeca cicatricile

 

Operatiile, ranile, taieturile si alte leziuni ale pielii lasa in urma cicatrici. Aceste urme pot fi atenuate sau chiar sterse prin alte operatii sau cu tratamente cu laser. Exista insa si solutii naturale care vindeca cicatricile de pe piele. Unele din aceste solutii naturale care vindeca cicatricile sunt extrem de eficiente daca sunt folosite imediat dupa ce leziunea s-a vindecat dar inainte ca aceasta vindecare sa fie definitiva. Toate aceste solutii naturale care vindeca cicatricile pot face urmele sa devina insesizabile, dar trebuie spus ca nu exista nici un tratament (nici macar cele cu laser) care sa faca o cicatrice sa dispara complet.

Aceste solutii naturale care vindeca cicatricile trebuie folosite dupa patru-cinci saptamani in cazul cicatricilor dupa o operatie. leziunile superficiale pot fi „tratate” dupa cateva zile, iar cele care nu sunt profunde, imediat ce apar primele semne de vindecare.

Sucul de lamaie este cea mai buna din lista cu solutii naturale care videca cicatricile. Cum faci? Aplica felii de lamaie pe cicatrici. Daca resimti o senzatie de arsura, foloseste comprese cu suc de lamaie, diluat cu apa. Compresa se mentine pe urma unei operatii cel mult cinci minute, iar tratamentul se repeta in fiecare zi. Dupa indepartarea feliilor de lamaie sau a compresei, pielea se spala si se unge cu o crema hidratanta.

Pasta de tomate ofera o exceptionala capacitate de regenerare. Cum o folosesti? Aplica pasta de tomate pe urma sectiunii si pe marginile acesteia. Lasa pasta de tomate sa actioneze timp de 20-30 de minute. Aplica acest „tratament” in fiecare zi. Cicatricea se va diminua considerabil.

Aloe vera este si ea una din cele mai bune solutii naturale care vindeca cicatricile in urma inciziilor. Aplica gelul pur de aloe vera pe incizie si lasa-l peste noapte. Dimineata clateste pielea cu apa rece si aplica o crema de corp hidratanta.

Otetul de mere este foarte eficient pentru reducerea cicatricilor sau a altor urme ramase pe piele in urma unor leziuni. Combina o parte otet, o parte apa si foloseste aceasta solutie pentru comprese pe cicatrice. Lasa sa actioneze 20 de minute in fiecare zi, apoi clateste bine locul si hidrateaza.

Toate aceste solutii naturale care vindeca cicatricile pot fi aplicate alternativ. Un tratament eficient, care sa duca la rezultate multumitoare si vizibile, dureaza patru-cinci luni.

Citeste si trucurile pe care trebuie sa le stii ca sa ascunzi o cicatrice

 

Comments

comments

2 thoughts on “Solutii naturale care vindeca cicatricile

  1. Am ramas cu multe cicatrici de la acnee, eu le zic gauri. Am avut un ten plin cu cosuri si puncte negre. Toate punctele negre le-am scos eu in oglinda si care erau mai mari mi-au ramas cicatrici, gauri in loc.
    Am tot crezut ca se vindeca singure, dar au trecut ani de zile si nu s-au vindecat. Asa ca am inceput sa caut produse care sa ma vindece de ele si din experienta mea va pot zici ca singul care a functionat a fost un gel tratament natural pentru cicatrici de la Derma E. Pe mine m-a multumit rezultatele acest gelul, mi-a vindecat cicatricile si il recomand.

Lasă un răspuns