Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Solutii pentru maini si picioare reci

Solutii pentru maini si picioare reci

Mâinile şi picioarele reci aduc o senzaţie de frig întregului corp. Prin urmare, ele trebuie să fie centrul preocupărilor noastre. Masate, îngrijite şi răsfăţate, vei uita de senzaţia de frig şi te vei putea făli cu cele mai catifelate atingeri. Nu uita nici de arome sau de mişcare, toate aduc dinamism, energie şi mai ales căldură.

Bea un ceai fierbinte!

Şi vinul fiert e bun. Adaugă condimente şi poţi pune pe foc metabolismul mult încetinit tot de frig! Dar ceaiul are zero calorii şi o grămadă de beneficii. Poţi alege orice tip de ceai, însă combinaţia dintre coada-calului şi trandafiri va face adevărate minuni pentru frumuseţe. Te face să drenezi retenţia de lichid, să elimini mai uşor toxinele, iar siliciul stimulează refacerea pielii şi părului. Petalele de trandafir revigorează tenul, reduc ridurile şi diminuează iritaţiile, iar aroma plăcută te va încânta.

Dansează!

Este un mod plăcut de a te încălzi şi de a arde calorii. Dă drumul muzicii preferate şi zbânţuie-te cel puţin 15-20 de minute. Senzaţia de frig va fi înlocuită de căldură şi bună dispoziţie.

Parfumează-te!

Aromele orientale, condimentele stimulează simţurile, dar şi circulaţia, aducând o senzaţie de căldură. Parfumurile cu arome puternice, grele reuşesc să se menţină şi în aerul rece.

Fă mici exerciţii!

Ţine pumnii strân[i şi roteşte-i spre dreapta de zece ori şi apoi spre stânga. Ţine tălpile cu vârfurile întinse şi roteşte-le în acelaşi mod. Aceste simple mişcări vor mări fluxul sangvin, vor aduce mobilitate încheieturilor şi vor încălzi aceste zone.

Ti-e frig? Consuma alimente care te incalzesc

Treci la exfoliere!

Acest ritual nu trebuie abandonat în nici un anotimp, însă acum e mai indicat să scapi de celulele moarte printr-un masaj energic cu un prosop uscat şi aspru sau cu o perie de corp. Acest masaj pune sângele în mişcare, contribuind la o mai bună absorbţie a produselor aplicate pe corp, dar va ajuta şi la diminuarea celulitei. După un astfel de tratament, sunt recomandate un duş cald şi un masaj cu o cremă hidratantă.

Hrăneşte-ţi pielea!

Orice masaj activează circulaţia, dar, când pielea este uscată şi devitalizată, masajul cu ulei uşor încălzit alungă frigul, hidratează mai intens datorită căldurii şi lasă pielea catifelată. Încălzeşte uleiul de corp pe aragaz pentru un minut sau măcar în palme şi aplică-l prin mişcări ample. Şi, pentru ca încălzirea să fie mai rapidă, adaugă 1-2 picături de ulei de santal sau scorţişoară în ulei.

 Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns