Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Strategie de frumusete pentru decembrie. Kit de vreme aspră sau uscată

Strategie de frumusete pentru decembrie. Kit de vreme aspră sau uscată

Strategie de frumusete pentru decembrie. Kit de vreme aspră sau uscată – Protecția trebuie să fie cuvântul de ordine în această lună. Pielea e bine să fie protejată de agresiunile frigului pentru a-și menține sănătatea.

Când frigul îngheață apele și vântul suflă năprasnic, pielea nu poate față singură acestor provocări. Usturime, senzație de strânsoare, roșie și iritată, pielea dă semne că suferă. Putem combate toate aceste probleme și să ne menținem pielea hidratată și suplă apelând la un kit de vreme rea.

Frumusețea iernii în cifre

  • 20-22ºC trebuie să fie temperatura în casă pentru ca pielea să-și păstreze confortul și umiditatea naturală.
  • 5-10 minute trebuie să dureze un duș ca pielea să nu se deshidrateze.
  • 80% din razele solare sunt reflectate de zăpadă, prin urmare avem nevoie de creme cu protecție anti-UV și de ochelari de soare când totul în jur este acoperit de nea.

Alege scruburi prietenoase in decembrie

Evită folosirea săpunurilor dure și apa prea fierbinte! Un exfoliant într-un ulei parfumat și hidratant va îndepărta blând celulele moarte și va îngriji pielea în același timp, păstrându-i hidratarea și textura catifelată. Folosește-l o dată pe săptămână pentru o piele curată și fină ca mătasea. Încearcă un exfoliant de la Sabon, ce combină sarea de mare cu uleiurile prețioase, îmbogățite cu minerale ce revitalizează pielea și îi redau catifelarea imediat după folosire. 

Schimbă demachiantul

Dacă preferi apa micelară sau o loțiune delicată pentru îndepărtarea machiajului, în zilele reci apelează la texturi uleioase, care îndepărtează mai ușor fardurile și păstrează hidratarea pielii. Demachiantele prietenoase în această perioadă sunt cele bifazice, cu formule pe bază de ulei și micele, delicate chiar și cu pielea sensibilă. 

Protecție și hidratare în doi pași

Strategiea de frumusete pentru decembrie cere sa modifici puțin regimul pentru îngrijirea facială în această perioadă. O singură cremă nu este suficientă, de cele mai multe ori, ca tenul să rămână protejat. El are nevoie de încă un tratament, respectiv un ser sau un elixir, care să-i asigure vitamine, antioxidanți și substanțe hidratante. Acestea se aplică înainte de crema de zi și se masează delicat până la absorbția completă. 

Continuă protecția feței cu o cremă bogată, cu o formulă care asigură hidratarea și restabilește bariera hidrolipidică a pielii pentru a-i da rezistență întreaga zi. 

Păstrează confortul buzelor! Este parte din strategia de frumusete

Aplicarea unui balsam în locul rujului poate fi un gest salvator. Acesta poate ajuta la vindecarea buzelor crăpate, dar și la prevenirea uscării prin crearea unui scut. Dacă balsamul ales îți provoacă o senzație de furnicături sau usturime, e musai să alegi o variantă mai sigură, din farmacii. 

Îngrijește mai atent mâinile in decembrie

Încearcă menții pielea hidratată cât mai mult timp, imediat după spălare. E bine să alegi un săpun lichid cu o formulă delicată pentru curățare și imediat după spălare să aplici o cremă hrănitoare, care să ofere protecție în fața frigului și uscăciunii și să păstreze pielea catifelată la orice temperatură. Aplică această cremă de cel puțin 3-4 ori pe zi. 

Citește și:

Articol preluat din ediția de februarie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns