Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tălpi fine în câteva zile

Tălpi fine în câteva zile

Călcâiele uscate şi chiar crăpate nu au neapărată nevoie de asistenţă de specialitate, ci se pot remedia printr-o rutină riguroasă.

Exfolierea, hidratarea şi îngrijirea sunt cei trei paşi care, în timp scurt, fac minuni în această privință. Există şi şosete exfoliante care te pot ajuta, însă tratamentul va avea efect tot în timp, nicidecum imediat. Zi după zi, pielea moartă se va desprinde de pe tălpi. Dacă vrei să controlezi acest proces, e suficient să acorzi câteva minute picioarelor. Urmează acest ritual în fiecare zi, până când tălpile vor deveni catifelate, ca de bebeluş.

Pasul 1

Înmuierea este esenţială

Pune apă caldă într-un lighean, săpun lichid, o linguriţă de bicarbonat şi o lingură de ulei. Împreună, aceste ingrediente înmoaie bine pielea uscată. Stai cu picioarele în această baie între 10 și 20 de minute, funcţie de cât de uscate sunt tălpile.

Pasul 2

Exfoliere rapidă

În mod normal, frecarea tălpilor cu piatră ponce sau pila specială de picioare se face atât pe pielea umedă, cât şi pe cea uscată, dar, dacă tălpile sunt foarte uscate, alege varianta udă,  care-i  mai eficientă. Nu freca prea tare. Dacă pielea se înroşeşte sau te doare înseamnă că exfolierea este prea agresivă. Nu încerca să elimini toată uscăciunea odată.

Când călcâiele sunt foarte uscate şi pielea foarte dură, zdrobeşte cinci pastile de aspirină şi amestecă-le cu ½ linguriţă de zeamă de lămâie. Aplică această pastă pe zonele respective, acoperă cu folie de plastic şi un prosop cald. După 10 minute, îndepărtează folia şi clăteşte. Acum, pielea întărită se desprinde mai uşor cu ajutorul pietrei ponce. 

Pasul 3

Aplică un strat generos de cremă

Și masează până când se absoarbe complet sau încalță o pereche de şosete de bumbac (împiedică transpiraţia şi menţin hidratarea) şi lasă crema să acţioneze peste noapte.

Uscăciunea tălpilor este în strânsă legătură şi cu deshidratarea organismului. Vara, corpul are nevoie de mai multă apă decât în mod curent; în plus, cafeaua, ceaiurile diuretice sau alcoolul sporesc deshidratarea. Pentru orice pahar consumat dintr-o astfel de băutură, bea un pahar de apă.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/24.08.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns