Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tot ce trebuie să știi despre epilarea cu laser

Tot ce trebuie să știi despre epilarea cu laser

epilare cu laser

Fie că alegi să te epilezi pentru că îți place aspectul curat al pielii, fie că o faci mai mult pentru partenerul tău sau pentru a nu te simți judecată de societate, epilarea face parte din viața ta. Unele femei aleg epilatoarele electrice, altele clasica lamă de ras; unele preferă crema depilatoare, iar multe sunt mai curajoase și își înlătură părul nedorit cu ceară. Fiecare dintre aceste metode are plusuri și minusuri, dar cum rămâne cu epilarea „definitivă”, cea efectuată cu laserul?

Cum funcționează epilarea cu laser?

Procedura atacă rădăcina firului de păr, pentru a o „arde”. Este folosit un aparat cu laser care se răcește foarte tare de la sine, pentru ca pielea să fie ușor anesteziată și să simți cât mai puțină durere. Când laserul este direcționat spre piele, trece de aceasta și este absorbit de melanina din foliculul părului. De aceea, este afectat și firul de păr, dar și rădăcina, motiv pentru care această metodă de epilare este atât de eficientă.

Este cu adevărat o metodă definitivă?

Din păcate nu, deși multe saloane așa o prezintă. De fapt, termenul corect este „epilare de lungă durată”. După ședințele principale de epilare cu laser, când s-a ajuns la rezultatul dorit, va trebui să mai repeți procedura o dată la câteva luni. Cosmeticiana nu îți poate da o informație exactă în acest sens, pentru că totul depinde de corpul tău.

Este epilarea cu laser potrivită pentru mine?

Persoanele care au pielea deschisă la culoare și părul închis la culoare se bucură de cele mai bune rezultate. De asemenea, te vei bucura de rezultate bune dacă ai firele groase și dese. Totuși, chiar și în acest caz reducerea pilozității poate să nu fie totală, ci să ajungă la 70-80%. Însă chiar și așa, cele mai multe paciente sunt mulțumite, pentru că restul părului rămas crește mai greu, iar firele sunt mai subțiri.

Cât costă epilarea cu laser?

Epilarea cu laser este într-adevăr mai costisitoare decât alte metode de epilare, însă menținerea rezultatului pe termen lung o face atât de populară. Deși prețurile diferă de la salon la salon, în general te poți aștepta la prețuri precum: 160 lei inghinal, 80 lei ambele axile, 50 lei mustață, 200 lei picioare inferioare, 180 lei brațe (prețurile sunt per ședință).

De câte ședințe voi avea nevoie?

Din nou, totul depinde de corpul tău. În general, pacientele se bucură de rezultate care le mulțumesc după 5-7 ședințe. Totuși, multe observă apariția primelor rezultate chiar după prima ședință.

Care e diferența dintre laser și IPL?

Pe scurt, epilarea cu laser este mai eficientă pentru că eliberează o lumină mai puternică și mai concentrată. În același timp, există pe piață multe aparate IPL pe care le poți achiziționa pentru acasă, deci, dacă dorești să îți epilezi mai multe zone, ai putea face economii decât dacă optezi pentru epilarea cu laser, la salon.

Citește și: Despre epilarea cu IPL

Există efecte secundare negative?

Te poți confrunta cu arsuri ale pielii, însă acest efect negativ este destul de rar și în general apare dacă persoana care te-a epilat nu a fost bine pregătită în domeniu. Dacă arsurile sunt puternice, pot apărea cicatrici.

Un alt efect secundar care poate apărea este decolorarea pielii în zona pe care ai epilat-o.

Unele persoane se pot confrunta cu înroșirea sau umflarea pielii după ce aceasta a fost epilată.

De ținut minte

Înainte de a te epila cu laser, firele de păr nu ar trebui smulse din rădăcină (cu ceară, epilator sau penseta) cu 2-4 săptămâni înainte de ședința de epilare.

Părul trebuie ras cu lama înainte de a te epila cu laser (în acea dimineața sau în seara dinainte), pentru ca laserul să poată ajunge la rădăcina firului.

Expunerea la soare sau la solar este interzisă cât timp te epilezi cu laserul.

Contraindicații

Nu se efectuează epilarea cu laser dacă:

  • clienta este însărcinată;
  • clienta suferă de lupus sau vitiligo;
  • clienta are tatuaje în zona pe care o dorește epilată (tatuajele se acoperă cu creion alb, pentru ca laserul să nu aibă efect în acea zonă);
  • clienta are infecții cutanate în zona respectivă

Comments

comments

Lasă un răspuns