Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Epilare în stil IPL

Epilare în stil IPL

Îți dorești pielea fină timp de șase luni? Îndepărtarea părului cu ajutorul laserului este soluția! O metodă mai accesibilă ca oricând. Există aparate pe care le poți folosi acasă.

De 20 de ani, epilarea definitivă se realizează în cabinete, de către dermatologi. Suntem în era vitezei, tehnologia avansează și totul devine facil. Laserul, invenția care a adus multe beneficii în domeniul dermatologiei, este acum la îndemâna pentru a scăpa de părul nedorit în confortul propriului cămin. Totuși, această metodă IPL (lumină intens pulsată) are reguli stricte. Nu-i nevoie să fii dermatolog pentru a mânui un astfel de aparat, programele acestora sunt prietenoase, iar instrucțiunile – simple și precise. Ba unele dintre ele vin la pachet cu aplicații pe telefon care să te ajute să obții rezultate profesioniste, personalizate, cu ajustare automată a intensității luminii și un calcul automat al impulsurilor de lumină. Însă toate instrucțiunile trebuie respectate cu strictețe ca rezultate să fie cele scontate. 

90% din fire sunt distruse după 6-8 sesiuni de epilare.

Cine-l poate folosi

Minunea tehnologică nu-i pentru toată lumea! Pentru cei cu părul blond, ea este ineficientă. Fasciculul luminos distruge pigmentul din rădăcina firului, iar atunci când el lipsește, fasciculul nu poate identifica rădăcina și, ca atare, nu are cum s-o distrugă. Același ghinion îl au roșcații, cu prea puțin pigment! Nici cei cu pielea foarte închisă nu se numără printre câștigători – dimpotrivă, metoda e chiar nocivă pentru ei. Fasciculul luminos atacă și pigmentul pielii, cauzând arsuri. Se recomandă celor cu fototipuri de piele de la I la V și cu părul închis la culoare. 

Epilarea definitivă nu se face niciodată pe pielea bronzată!

Ce zone se pot trata

În general, se folosește în siguranță pe orice zonă a corpului, dar specialiștii atrag atenția că pentru sprâncene este interzis, având în vedere că sunt prea aproape de ochi. Zonele cu alunițe trebuie ocolite, iar dermatologii ne sfătuiesc să le acoperim cu creion dermatograf alb și să aplicăm un strat de cremă solară cu SPF 50. Nu este periculoasă în zona axilelor deoarece lumina intens pulsată nu pătrunde mai mult de dermă și nu ajunge la ganglioni, susțin specialiștii. Se poate folosi fără probleme și pe față, mai ales pentru cele cu hirsutism.

Atenționări

Nu folosi IPL dacă părul este prea deschis la culoare sau pielea este prea închisă, dacă există unele afecțiuni și iei medicamente precum antihistaminicele, antidepresivele, antibioticele și contraceptivele, care sensibilizează pielea la lumină și pot cauza neplăceri, arsuri, pete pigmentare sau vezicule. IPL nu se aplică pe pielea bronzată, iar după epilare, nu trebuie expusă la soare vreme de o lună!

Cât durează o sesiune

Asta depinde foarte mult de densitatea părului, de viteza aparatului și de pragul durerii, dar, în principiu, cam 30 de minute trebuie să rezervi pentru picioare, 2-5 minute pentru linia bikinilor și un minut pentru axile. Cu două zile înainte de epilare, părul trebuie ras, NU epilat cu ceară sau aparatul electric! Părul trebuie tăiat de la suprafața pielii, NU smuls. Părul nu va mai crește 5-6 luni, exact perioada după care este permisă o nouă ședință. Explicația vine din faptul că un folicul pilos conține mai multe fire, iar într-o ședință este distrus doar firul de păr aflat în faza activă. Acesta e motivul pentru care epilarea trebuie repetată!

Citește și:

Epilarea inghinala, pana unde?

Epilare fina, picioare catifelate

Alege cea mai buna metoda de epilare

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns