Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Totul pentru o piele frumoasa

Totul pentru o piele frumoasa

Femeile sunt dispuse să facă totul pentru o piele frumoasă, dar în realitate respectarea unor reguli simple, în fiecare zi este cea mai bună cale pentru a avea cu adevărat o pile frumoasă. Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi dedici câteva minute dimineaţa şi câteva minute seara pentru a avea cu adevărat o piele frumoasă, fină, fără impurităţi sau pete. Acest lucru este uşor de realizat. Trebuie doar sa ştiţi care sunt prietenii şi care sunt duşmanii epidermei.

Duşmanii pielii frumoase sunt stresul, soarele, alimentaţia proasta, tutunul, poluarea şi alcoolul în exces. Prietenii pielii frumoase sunt curaţenia, exfolierea, hidratarea, creme cu factor de protecţie solară, folosite zilnic şi tratamentele specifice, când este cazul.

Stresul nu înseamnă numai agitaţie şi consum nervos. Stresul înseamnă secreţia unor hormoni specifici care fac foarte mare rău epidermei, atât în straturile superioare, dar mai ames în cele profunde, de structură ale pielii. Sub acţiunea hormonilor de stres pielea îşi pierde luminozitate, se irita uşor, devine sensibilă, predispusă la acnee si eczeme şi asta pentru că nivelul de testosteron creşte şi în acelaşi timp scade nivelul de apa din piele determinând îmbatrâniea prematură a celulelor şi deshidratarea.

Soarele este principalul element care duce la îmbătrânirea prematură a pileii şi la apariţia ridurilor. Este un lucru demonstrat ca ridurile sunt cauzate în proporţie de 80 la sută de radiaţiile solare.

Toate alimentele consunmate au efect asupra pielii. Alimentaţia este şi inamicul şi prietenul pielii frumoase. O dietă echilibrată  care conţine proteine, hidraţi de carbon şi grăsimi sănătoase, are ca efect imediat o piele frumoasă. O dietă vegetariană sau unde apar carenţe de proteine şi grăsimi duce, în timp, la o piele moale şi fără vlagă. De aceea este necesar să consumi alimente de origine animală, ponderat, alaturi de cereale, fructe, legume şu grasimi bune.

Poluarea nu afecteaza numai aspectul exterior ci şi în zonele mai profunde ale organismului şi bineînţeles ale epidermei, determinând o deteriorare a celulelor acesteia, care vor îmbatrâni mult mai uşor .

Toate aceste elemente au antidot cu efecte bune şi foarte bune. Astfel, curăţarea pielii dimineaţa (ca ritual de îngrijire zilnică) şi seara (fără excepţie), hidratarea, exfolierea şi protejarea pielii cu produse de calitate, sunt cele mai bune obiceiuri care te ajută să-ţi păstrezi pielea frumosă.

Cel mai important lucru rămâne  curăţarea pielii, fie cu produse speciale, fie pur şi simplu cu apă şi un săpun pentru copii. Apa călduţă nu este suficientă, după cum produsele de curăţare, fără apă nu sunt cu adevărt eficiente. Insistă pe zona T şi şterge faţa cu un prosop mereg curat. Soluţiile exfoliante sunt cele ce trebuie sa cureţe pielea de impuritaţi şi sa îndeparteze celulele moarte şi trebuie efectuate două astfel de exfolieri în fiecare săptamâna. Dacă pielea nu are probleme deosebite trebuie să fie suficient pentru a menţine epiderma curată. Aplică, după exfoliere (mereu!), o mască hidratantă, sau una hrănitoare, apoi o cremă hidratantă adecvată tipului tău de piele.

Unul din secretele care îţi asigură o piele frumoasă sunt produse pentru machiaj. Alege-le cu atenţie, foloseste produse de calitate, fără exces de chimicale şi – neapărat – în limita termenului de garanţie. Nu cumpăra niciodata zeci de cosmetice. Cel mai bine este să foloseşti produse puţine, dar de cea mai bună calitate. Nu aplica niciodată un machiaj, peste alt machiaj, Spală-te pe mâni înainte să foloseşti produse cosmetice şi nu folosi niciodata produsele altcuiva.

Ultimele două sfaturi sunt şi cele mai importante. Nu ezita să ceri ajutorul medicului dermatolog atunci când apare o problemă de sănătate a pielii, oricât ar fi ea de mică şi analizează-ţi faţa cu maximă atenţie pentru a şti care este exact tipul tău de ten şi care sunt nevoile de îngrijire ale pielii tale.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

2 thoughts on “Totul pentru o piele frumoasa

Lasă un răspuns