Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tratamente-soc de revitalizare

Tratamente-soc de revitalizare

Frumuseţea rimează cu tinereţea şi pielea catifelată, dar uscăciunea pielii merge mână-n mână cu îmbătrânirea prematură. Nu lăsa ca deshidratarea să se instaleze pe chip sau trup, treci la acţiune rapid şi remediază pielea uscată!

Problemă: cearcăne şi pungi

Zilele lungi şi nopţile fierbinţi te-au făcut să dormi mai puţin şi asta se observă lesne pe chipul tău, în special în jurul ochilor. Cearcănele şi ochii pufoşi cer o intervenţie de urgenţă. Crema de ochi cu cafeină, vitaminele C şi K, AHA reduc uşor cearcănele negre şi pungile de sub ochi.

Pentru un efect rapid, ţine crema în frigider! Alt truc este să dormi pe spate pentru a nu se acumula lichid la nivelul feţei şi sub ochi. Măştile cu felii de castravete reci ori un scrub delicat cu zaţ umed sunt alte remedii la care să apelezi peste zi.

Problemă: ten flasc

Pielea pare căzută şi are o culoare ternă. Pe lângă tratamentele de înfrumuseţare, mai poţi face ceva ca tenul să-şi recapete tonusul: renunţă la zahăr şi carbohidraţi! Zaharurile din sânge se lipesc de proteine şi apare procesul de glicare, în urma căruia sinteza de colagen şi elastină este diminuată. Consumă mai multe legume şi proteine slabe cel puţin o săptămână pentru a-i da răgaz tenului să-şi refacă structura.

Ai nevoie de creme cu antioxidanţi care să lupte cu ravagiile verii. Vitamina C stimulează producţia de colagen, energizează, netezeşte şi luminează tenul, ajutându-l să se refacă. La fel de buni sunt antioxidanţii din struguri.

Problemă: piele aspră şi senzaţie de mâncărime

Pielea uscată de pe corp are şi ea nevoie de o curăţare în profunzime şi apoi de o hidratare intensă. Uleiurile fac minuni cu pielea uscată; de aceea, e bine să le foloseşti pentru orice tratament. Un peeling uleios preparat din sare, ulei de măsline şi puţină lămâie curăţă pielea, o hrăneşte şi revigorează. După acest tratament de curăţare, un duş cu un gel cremos sau cu uleiuri fine vine să completeze nevoile trupului. După duş, când pielea este încă umedă, aplică puţin ulei de corp, masându-l îndelung. Ingredientele hrănitoare sunt rapid absorbite şi efectul este mai puternic. 

Masajul pe pielea uscată cu o mănuşă din lufă sau un prosop aspru timp de cinci minute este o altă metodă foarte bună de a reactiva metabolismul pielii şi circulaţia periferică.

Problemă: ten ridat

Când pielea se ridează foarte repede, motivul este uscarea excesivă – la fel ca un fruct neted care se usucă şi se zbârceşte. Din fericire, nu-i totul pierdut. Dacă acţionezi rapid, pielea îşi recapătă o parte importantă din netezime. Ca să absoarbă elementele nutritive, pielea trebuie să scape de celulele moarte printr-o exfoliere delicată. Un scrub cu sâmburi de caise şi miere îndepărtează pielea moartă şi aduce un plus de energizare şi catifelare.  Pasul doi îl constituie hidratarea şi hrănirea. Uleiul de argan hidratează pielea până la 91%, conţine de trei ori mai multă vitamina E decât cel de măsline, ajută tenul să-şi recapete densitatea şi asigură un efect de lifting.

Algele albastre sunt şi ele un ingredient preţios şi eficient când vine vorba de întinerirea pielii. Sunt un ingredient activ care dă fermitate pielii şi atenuează ridurile din interior.

Problemă: ten uscat

Se cojeşte, ustură şi ţine. Sunt semne că tenul suferă. De multe ori, acest tip de ten se irită uşor şi are nevoie de ingrediente calmante. Alege produsele cu gălbenele, miere sau aloe – toate au o putere mare de hidratare şi de calmare a iritaţiilor datorită efectelor antimicrobiene, antiinflamatoare şi cicatrizante.

Tenul se spală cu apă călduţă pentru a înmuia cât mai bine pielea şi a deschide porii, apoi se şterge prin tamponare cu un prosop şi se masează îndelung cu o cremă hrănitoare şi hidratantă. Se recomandă acest tratament de două ori pe zi şi două măşti pe săptămână. Pulpa de avocado simplă sau în combinaţie cu ulei de măsline sau un gălbenuş este o mască revitalizantă ideală pentru tenul uscat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns