Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Uleiul, un tratament la îndemână pentru sanatate si frumusete

Uleiul, un tratament la îndemână pentru sanatate si frumusete

Uleiul, un tratament la îndemână pentru sanatate si frumusete – Uleiurile sunt cele mai bune tratamente atunci când ai pielea, părul sau unghiile uscate, dar și pentru alte probleme de frumusețe.

Aceste grăsimi naturale au o mare capacitate de a hidrata profund pielea și părul, indiferent de tipul lor, de a le da strălucire și catifelare. Vitaminele și mineralele pe care le conțin aduc un plus de hrănire și le asigură sănătate dincolo de frumusețe. Ba mai mult, ne ajută tratăm iritații, mâncărimi sau chiar coșurile. O colecție de uleiuri va fi mereu de ajutor. Le-am selectat pe cele mai prietenoase, ca să ne asigurăm că vei avea cu ce să faci față problemelor aduse soare.

Ulei de argan

Deja nu mai are nevoie de nicio prezentare. Că se află în compoziția unor produse cosmetice sau că-l folosești în starea lui naturală, trebuie să fie pe lista de priorități. Conține vitamina E, omega 3 și antioxidanți valoroși. Este cel care repară părul deteriorat, cu rezultate de la prima aplicare, dar care îngrijește la fel de bine tenul și corpul. Acizii grași ajută membranele celulelor pielii să-și păstreze sănătatea, reduc inflamațiile și stimulează pielea să producă mai mult colagen. Vânează acest ingredient în produsele tale de îngrijire sau investește într-un ulei de argan natural.

uleiul

Ulei de avocado

Probabil că ai auzit de multe-multe rețete cu măști cu avocado, dar mai puțin de ulei. Se găsește în magazinele naturiste și îl poți folosi adăugat în măști, creme sau direct pe piele în locul cremei de noapte pentru că el reduce inflamațiile și ajută la refacerea celulară. Și pentru că este extrem de hrănitor, uleiul de avocado este recomandat celor cu pielea uscată, predispusă la iritații sau pentru pielea matură.

Ulei de cocos

Cei 12 acizi grași esențiali din componența sa ajută la repararea vârfurilor părului și la hidratarea cuticulelor unghiilor. În mod natural conține un factor de protecție împotriva razelor ultraviolete, echivalent cu un SPF 6, însă este util și pentru calmarea pielii după plajă și refacere celulară. O cantitate mică de ulei de cocos se poate adăuga și în gelul de duș, pentru a hrăni și catifela pielea în timpul spălării. Untul de cocos este un ulei solid de fapt, care va deveni solubil în contact cu pielea. Specialiștii recomandă să-l folosim și imediat după epilare, pentru că hidratează și hrănește pielea.

Ulei de ceai

Obținut din frunzele arborelui de ceai australian Melaleuca alternifolia, acest ulei esențial ucide bacteriile, reduce roseața și inflamația pielii cauzate de acnee. Însă trebuie folosit în cantități mici și numai pe zonele cu probleme; altfel, irită pielea.

Ulei de jojoba

Structura lui este similară sebumului pielii și din acest motiv se și absoarbe extrem de rapid. Este și recomandarea dermatologilor pentru îngrijirea pielii datorită mineralelor valoroase, precum zinc și cupru, și vitaminelor B și E, ce ajută pielea să-și păstreze forța.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns