Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretul pentru un păr așa cum îl vrei? Spuma!

Secretul pentru un păr așa cum îl vrei? Spuma!

Are parte și părul de răsfățul lui. Spuma este una dintre „dulcețurile“ care-l fac mai fericit, puternic și mai arătos. Însă totul trebuie să fie cu măsură.

Seamănă cu o frișcă, se topește pe păr și miroase frumos. Este un produs pentru coafat care face minuni dacă îl folosești corect. Este ideală pentru a da forță părului și pentru a-l aranja mai ușor. Tot ea aduce un plus de volum părului subțire, însă nu trebuie aplicată în cantități mari: poate fi o armă cu două tăișuri. Pentru a te bucura de toate calitățile ei, iată care-i sunt secretele.

Se aplică pe părul umed

Niciodată când părul este ud! Atunci puterea ei va scădea și vei avea parte de jumătate din efectul ei. Dacă părul este doar umed, o va absorbi ușor și, odată cu uscarea, spuma va oferi coafurii flexibilitate. O poți folosi pentru a da formă buclelor sau mai multă stabilitate coafurii. Imediat ce spuma a fost absorbită, poți coafa părul cu peria rotativă sau să montezi bigudiuri. Nu uita că aparatele fierbinți – placă și ondulator – se folosesc doar pe părul uscat, altfel acesta se poate arde foarte ușor.

Cantitatea optimă

Ar fi de mărimea unei mandarine, spun unii, iar alții iau ca reper mingea de golf. Sunt asemănătoare. Dacă pui cât încape în căușul palmei, este suficient pentru un păr mediu sau lung. Pentru cel scurt, pune jumătate din cantitate. Este excelentă pentru toate tipurile de păr, fie el subțire, gros, normal sau creț. Pentru toate aduce o îmbunătățire a texturii, buclele naturale vor fi mai bine definite, iar părul drept va deveni mai plin.

Secretul părului voluminos

Dacă-ți dorești mai mult volum, spuma îți este aliat. Se aplică de la rădăcina părului și se usucă fie cu capul în jos, fie trăgând de rădăcini în sus pentru a-i da direcția în care să se aranjeze. Altfel, degeaba pui spumă, dacă usuci părul trăgându-l în jos!

Împletituri perfecte

Și când vrei să împletești părul spuma îți este de ajutor, mai ales când părul este proaspăt spălat și e foarte moale, iar firele pot ieși din strânsoare. Părul va căpăta fermitate, firele se lipesc unele de altele și împletitura va fi ușor de executat și va arăta perfect.

Știai? Balsamul de păr poate fi și el sub formă de spumă. El hidratează și hrănește fibra capilară, nu trebuie confundat cu spuma de coafat și nici n-o înlocuiește! Se aplică pe părul ud și se lasă așa câteva secunde, apoi se clătește. Rapid și eficient!

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns