Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Vopsește-ți părul ca o profesionistă

Vopsește-ți părul ca o profesionistă

Colorează-ți părul acasă, cu rezultate ca la salon! Există câteva secrete ce te ajută să obții culori senzaţionale și care mențin sănătatea podoabei capilare.

Fie că vrei să ascunzi firele albe ori să-ţi schimbi culoarea, părul nu trebuie să aibă de suferit, că doar e vorba de un tratament de înfrumuseţare! Dacă te-ai hotărât să încerci ceva cu totul nou (o transformare radicală), te sfătuim să faci un pas intermediar care să-ţi dea posibilitatea de a modifica lesne nuanța dacă rezultatul nu este cel dorit. Îţi recomandăm să încerci vopseaua semipermanentă, care se estompează la un anumit număr de spălări. Nuanţatorul poate fi altă variantă dacă ai în vedere închiderea nuanței părului, dar şi o modalitate rapidă pentru împrospătarea culorii. Specialiştii recomandă ca nuanța să fie cu cel mult două tonuri mai închisă sau deschisă faţă de culoarea pe care o ai, ca rezultatul să fie cel dorit.

Pregătirea pentru vopsire

 • Aplică măşti hrănitoare timp de câteva zile înainte de vopsire. Mai bine hidratat, părul își va menține mult timp culoarea.
 • Dacă ai scalpul sensibil, nu te spăla pe cap cu două zile înainte. Vopseaua îl irită, iar sebumul îl protejează.
 • Protejezi vârfurile foarte uscate aplicând pe ele puţin ulei înainte de vopsire. În plus, este un truc foarte bun ca acestea să nu devină prea închise. Cu cât sunt mai uscate, cu atât vor absorbi mai mult pigment, iar culoarea nu va fi uniformă.
 • Indiferent de culoarea aleasă, e bine să-ţi protejezi pielea din jurul scalpului cu o cremă grasă. Nu uita să aplici şi pe urechi! În comerţ, există şerveţele speciale pentru îndepărtarea petelor, însă e mai bine să previi.

Ce faci când alegi o culoare deschisă

 • Când te vopseşti în culori deschise, vopseaua trebuie aplicată din spate spre faţă, pentru a obţine o nuanță uniformă. Explicaţia este că în creștetul capului circulaţia la nivelul scalpului este mai intensă, se degajă multă căldură, iar părul se deschide repede.
 • După cum spuneam, părul nu poate fi deschis cu mai mult de două tonuri fără o decolorare prealabilă. Aceasta se obține la salon, dar, dacă te încumeţi s-o faci acasă, te sfătuiesc să aplici decolorantul cu un pieptăn cu dinţi mari şi apoi să uniformizezi. Poţi obţine umbre interesante la colorarea ulterioară.
 • Nu lăsa vopseaua să acţioneze pe păr mai mult decât este recomandat, pentru că se oxidează, iar rezultatele vor fi o nuanţă mai închisă şi un păr uscat.
 • Dacă ai părul blond, vopseşte doar rădăcina, iar numai în ultimele cinci minute aplică pe lungime. Altfel, îl deshidratezi foarte tare.

Ce faci când alegi o culoare închisă

 • Vopseaua închisă se aplică din faţă spre spate.
 • Dacă părul este prea uscat, este posibil ca nuanţa să iasă foarte închisă, chiar dacă foloseşti aceeaşi vopsea de luni bune. În acest caz, alege o vopsea care conţine uleiuri în formulă.
 • Vopseaua poate să nu prindă foarte bine pe părul alb. Din acest motiv, este nevoie de o pigmentare suplimentară – aplică vopsea doar pe zonele cu păr alb, iar după cinci minute, întinde pe tot scalpul.

Alte secrete

 • Aplică vopseaua făcând cărări cu un pieptăn, iar la sfârşit masează părul ca şi cum te-ai spăla cu şampon, insistând la rădăcină.
 • Pentru a proteja părul împotriva uscării în timpul vopsirii, adaugă o lingură cu ulei de măsline în vopsea înainte s-o aplici. Nu vei afecta în niciun fel acţiunea vopselei, iar părul îşi va menţine sănătatea.
 • Specialiştii nu recomandă colorarea cu henna. Deși este naturală, pătează părul, nu asigură o colorare uniformă și nu acoperă firele albe.
 • Nu te feri de amoniac! Este doar un agent care deschide cuticulele, ca pigmentul de vopsea să intre în interiorul firului. Vopselele care nu au amoniac, dar asigură o colorare permanentă nu sunt mai puţin agresive pentru păr, ci au un alt agent care face acelaşi lucru ca amoniacul, dar nu miroase la fel de înţepător. Este un mit că vopselele fără amoniac sunt mai sănătoase pentru păr. Amoniacul nu strică părul, ci, în cel mai rău caz, provoacă o alergie la nivelul scalpului.

După vopsire

Pune puţin şampon şi emulsionează vopseaua, apoi clăteşte, aplică din nou şampon şi spală părul foarte bine. Este important ca după vopsire să folosești o mască intens hrănitoare. Multe vopsele au în ambalaj o mască specială – aplic-o! Uleiul de argan este şi el foarte bun pentru a menţine supleţea părului după vopsire. Toarnă în palme o cantitate mică şi apoi trece degetele prin păr, fie că e umed sau uscat.

Citește și:

Cum ingrijesti parul vopsit vara

5 beneficii ale vopsitului

Par vopsit – ghid pentru mentinerea culorii

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/10.12.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns