Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 2 rețete pe placul copiilor recomandate de Ciuburciu (Vascar)

2 rețete pe placul copiilor recomandate de Ciuburciu (Vascar)

Ciuburciu

Una dintre numeroasele provocări pe care noi, mamele, le întâlnim în viața de zi cu zi este pregătirea unei mese pe placul copiilor noștri. În timp ce noi facem tot posibilul ca felurile de mâncare să fie cât mai sănătoase, cei mici pun accent pe aspect și pe gust.

Anumite ingrediente, despre care avem certitudinea că sunt printre cele mai sănătoase, nu se află pe lista de preferințe a mofturoșilor noștri, dar nici nu le putem îndeplini dorința de a mânca numai pizza și burgeri. Ce este de făcut, în aceste condiții? În niciun caz un compromis, ar spune Vlad Ciuburciu, Directorul General Vascar.

Vascar este unul dintre principalii producători de conserve și preparate din carne din România, cu sediul la Vaslui. Multe dintre produsele care ies pe poarta fabricii și sunt distribuite în magazinele proprii din regiunea Moldovei, în hypermarket-urile din întreaga țară sau chiar online ori la export nu conțin E-uri, conservanți și aditivi alimentari.

Ciuburciu

„La Vascar, clienții sunt întotdeauna pe primul plan și, tocmai din acest motiv, facem eforturi deosebite pentru a le oferi preparate delicioase și experiențe unice la masă. Calitatea produselor noastre este cea mai înaltă, iar recunoașterea în piață este clădită tocmai pe această calitate”, explică Vlad Ciuburciu.

„Totodată, responsabilitatea față de consumator ne obligă să investim în permanență, în cele mai noi și performante tehnologii, respectând toate standardele de igienă și siguranță în procesul de preparare a cărnii”, mai spune Ciuburciu (Vascar).

Cu alte cuvinte, puteți avea încredere că preparatele Vascar sunt deopotrivă delicioase și sănătoase. Iar, dacă rețetele în care le integrăm au un aspect pe placul celor mici, deja putem spune că ne-am atins obiectivul: acela de a oferi copiilor noștri o masă sănătoasă, pe care să o mănânce cu plăcere.

În acest sens, vă oferim în continuare două rețete pe scurt, recomandate de Vlad Ciuburciu și ale căror „vedete” sunt preparatele Vascar:

Brioșe cu salam Victoria și cașcaval

Ingrediente (4 porții)

  • salam Victoria (125 g)
  • cașcaval cubulețe (125 g)
  • parmezan răzuit (50 g)
  • făină cernută (260 g)
  • drojdie uscată (8 g)
  • 2 ouă mari
  • unt cu 80% grăsime (50 g)
  • lapte (225 ml)
  • o linguriță de sare

Mod de preparare

Făina și drojdia se amestecă într-un bol, în timp ce în altul se bat ouăle, sarea și laptele.

Cele două compoziții se amestecă, apoi se adaugă salamul și cașcavalul, ambele sub formă de cubulețe, după care parmezanul.

Compoziția obținută se toarnă în formele de brioșe unse anterior, lăsându-se 25-30 de minute la cuptor (180 de grade).

Se pot consuma fie calde, fie după răcire.

Paste în sos din șunculiță și smântână

Ingrediente

  • sunculiță țărănească (400 g)
  • paste rigatoni (500 g)
  • ulei de măsline (1/4 cană)
  • o ceapă mică
  • mazăre proaspătă (250 g)
  • smântână dulce cu 32% grăsime (1,5 căni)
  • parmezan răzuit (100 g)
  • o linguriță de pătrunjel
  • o linguriță de sare
  • 1/4 lingurițe de piper negru

Mod de preparare

Șunculița tăiată felii va fi rumenită, apoi tocată cubulețe, în timp ce ceapa se sotează în ulei de măsline, într-o altă tigaie.

După câteva minute, se adaugă mazărea și 25 ml de apă, după care se asezonează.

În timp ce șunculița și ceapa sunt sotate, se pun 2 litri de apă la fiert, iar când apa clocotește se adaugă pastele.

În soteul de ceapă și mazăre se adaugă șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce, iar după câteva minute de fiert se adaugă și pastele și parmezanul răzuit.

Direct în farfurie, se adaugă și mai mult parmezan, după gust, dar și piper.

 

Încearcă și: 3 rețete cu mei, linte și quinoa pentru copii cu intoleranță la gluten

 

Sursă: iAgency.ro

Sursă foto: vascar.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns