Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 5 meniuri gustoase, pentru o alimentație echilibrată, bazată pe ingrediente locale

5 meniuri gustoase, pentru o alimentație echilibrată, bazată pe ingrediente locale

Chef Mihai Irimia și nutriționistul Cristian Mărgărit au creat Petisante, serviciul cu preparate echilibrate nutrițional și savuroase, care își propun să-ți mențină starea de bine zilnică. Petisante este disponibil în sistem de abonament, pentru comenzi cu mâncare pentru o zi, o săptămână sau chiar o lună.

Meniul propus de Petisante este format din 5 planuri alimentare, care asigură o nutriție optimă pentru toată durata zilei și oferă variante pentru toți pofticioșii. Aici găsesc preparate persoanele care mănâncă divers (omnivor), însă și cele vegane, ovo-lacto-vegetariariene sau cele care preferă peștele. Din respect față de natură, alimentele sunt ambalate și livrate în recipiente biodegradabile și compostabile.

„Ne-am propus să aducem în România un serviciu cu preparate gustoase, dar care te mențin sănătos, printr-un aport variat de macronutrienți. Când încerci pentru prima dată Petisante vei fi încântat de savoarea pe care poate să o aibă mâncarea sănătoasă. Și pentru că apreciem calitatea, am mizat pe parteneriate cu furnizori locali, de la care luăm produse naturale și sigure. Credem în conceptul «farm to table» și suntem extrem de atenți când alegem ingredientele pe care le folosim, tocmai pentru că ne dorim să oferim oamenilor o alimentație corectă”, a declarat Cristian Mărgărit, Cofondator Petisante.

Alimente savuroase, care îți vor asigura o nutriție echilibrată pentru întreaga zi

Special pentru Petisante, Chef Mihai Irimia și nutriționistul Cristian Mărgărit au creat cinci tipuri de meniuri și peste 150 de rețete diferite, în care au pus toată priceperea lor. Aceștia au gândit planurile alimentare în așa fel încât să fie potrivite pentru oricine își dorește o mâncare sigură. De aceea, meniurile sunt disponibile în trei intervale calorice, respectiv 1300 – 1500 kcal, 1800 – 2000 kcal și 2300 – 2500 kcal.

Meniurile sunt SuperLogic (include o varietate mare de alimente, de la carne, lactate, legume sau fructe), SuperFish (ovo-lacto-vegetarian cu adaos de pește și fructe de mare), SuperVegan (o diversitate mare de proteine vegetale, pentru un profil optim de aminoacizi; meniul este potrivit și pentru perioadele de post) și SuperActiv (acoperă nevoia unei alimentații complete, în primul rând prin carbohidrați complecși, dar și prin proteine, cu accent pe cele de origine animală) și includ câte trei mese principale și două gustări pentru o zi, în timp ce meniul SuperEasy include o masă principală și o gustare (abonamentul SuperEasy îți asigură mâncarea pentru fiecare zi; comanda este de minimum două porții).

Preparate din ingrediente locale, direct de la producător la tine în farfurie

Specialiștii Petisante adaptează rețetele în funcție de sezon, astfel încât să includă cât mai multe ingrediente sănătoase și bune. În egală măsură, pentru reducerea stresului, sunt folosite și ingrediente sau condimente funcționale cu efect antioxidant, antiinflamator, probiotic, antiestrogenic. Accentul este pus pe cele cu efect energizant ziua și liniștitor seara. Meniul este livrat în fiecare dimineață, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 6 – 10 dimineața, duminica fiind ziua când poți include în dietă ce îți dorești. Găsești toate detaliile pe site-ul Petisante.ro.

***

Despre Petisante

Petisante este un startup românesc de alimentație corectă, fondat în 2019, în București, de către chef Mihai Irimia și supervizat de nutriționistul Cristian Mărgărit. Petisante livrează meniuri zilnice complete din ingrediente de proveniență locală pentru cei care au foarte puțin timp la dispoziție pentru cumpărături, gătit și calculat calorii. Comenzile se efectuează cu 48 de ore înainte, ingredientele se achiziționează proaspete cu 24 de ore înainte, iar livrările au loc în prima parte a zilei, în ambalaje biodegradabile și compostabile.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns