Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Bunătăți pentru Paște: Miel cu legume la grătar

Bunătăți pentru Paște: Miel cu legume la grătar

Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!

Ingrediente:

  • 6 cotlete de miel
  • unt
  • sare, piper
  • Pentru sosul chimichurri
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6-8 fire de mentă verde
  • 4 fire de ceapă
  • 3 fire de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • Pentru garnitura de legume
  • roșii, dovlecei, vinete, 1 fenicul, ceapă albă/roșie
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru sosul chimichurri taie fin verdețurile, adaugă sare și zeama de lămâie, apoi ulei de măsline cât să obții un sos suficient de lichid. Acoperă și lasă-l deoparte.

Încinge un sfert de pachet de unt într-o tigaie și rumenește cotletele date cu sare și piper. Lasă-le 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-le într-o tavă cu tot cu sosul de unt și dă-le la cuptorul înfierbântat pentru maximum 5-8 minute.

Între timp, spală și taie după preferință legumele. Dă-le cu un strop de ulei și pune-le pe grătarul încins.

Servește mielul cu sos chimichurri și legumele coapte.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns