
Vrei să-ți uimești familia și prietenii de Paște? Încearcă această rețetă deosebită și gustoasă!
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel
- unt
- sare, piper
- Pentru sosul chimichurri
- 1 legătură de pătrunjel
- 6-8 fire de mentă verde
- 4 fire de ceapă
- 3 fire de usturoi
- ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- Pentru garnitura de legume
- roșii, dovlecei, vinete, 1 fenicul, ceapă albă/roșie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru sosul chimichurri taie fin verdețurile, adaugă sare și zeama de lămâie, apoi ulei de măsline cât să obții un sos suficient de lichid. Acoperă și lasă-l deoparte.
Încinge un sfert de pachet de unt într-o tigaie și rumenește cotletele date cu sare și piper. Lasă-le 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-le într-o tavă cu tot cu sosul de unt și dă-le la cuptorul înfierbântat pentru maximum 5-8 minute.
Între timp, spală și taie după preferință legumele. Dă-le cu un strop de ulei și pune-le pe grătarul încins.
Servește mielul cu sos chimichurri și legumele coapte.
Citește și:
- Drob în crustă de ketchup (rețetă de Paște)
- 10 simboluri Pascale şi semnificaţia lor
- Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr13/06.04.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF