
Dacă nu ai încercat până acum această cremă de ciocolată cu avocado este timpul să o faci. Reteta este simplă, iar gustul te va lua prin surprindere! Crema este bogat și catifelată, dar nu are deloc gust de avocado, fiind o crema foarte fină și foarte sănătoasă.
Cea mai bună parte din această rețetă de cremă de ciocolată este că are un gust uluitor!
Avocado este lipsti complet de colesterol, are 20 de vitamine, minerale și fitonutrienți esențiali, oferă o senzație de plenitudine și reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.
Ingrediente
Două fructe de avocado coapte (circa 250 de grame)
80 de grame de ciocolată neagră
100 de mililitri de lapte
O linguriță de extract de vanilie pură
Un vârf de cuțit de sare
Două linguri de zahar
Preparare
→ Topește ciocolata și las-o să se răcească.
→ Pune pulpa de avocado într-un blender și adaugă ciocolata topită. Omogenizează cu două-trei impulsuri scurte.
→ Adaugă zaharul și aromele, apoi sarea și omogenizează din nou cu un impuls scurt.
→ La final adaugă, treptat, laptele ușor cald, omogenizând la viteză mică, până ajungi la consistența ideală sau cea pe care o dorești.
→ Utilizează mai puțin lapte pentru o cremă mai groasa si mai mult lapte pentru o cremă mai fluidă.
→ Pun-o în cești și las-o la rece o oră-două. E perfectă.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/