Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum pregătești, cum păstrezi, cum alegi puiul. Sfaturi și trucuri

Cum pregătești, cum păstrezi, cum alegi puiul. Sfaturi și trucuri

La modul cel mai serios, ce ne-am face fără carnea de pui? Puiul este mereu o soluție bună pentru mesele din familie, dar pentru că totul să fie perfect trebuie să știi aceste sfaturi și trucuri care te vor ajută să pregătești, să păstrezi și să alegi puiul. De ce carne de pui? Este ieftină, se pregătește ușor, este sănătoasă (să nu-mi pomeniți despre hormoni și pui injectați pentru că până la un punct sunt doar povești).

Cel mai bine este să cumperi pui întregi. Alege mereu puii care au peste un kilogram, niciodată puii peste un kilogram și jumătate, și niciodată pe cei sub un kilogram. Ideal este să te ocupi concomitent de doi pui, pentru că pot fi foarte bine tranșați și combinați.

Poți cumpăra pui bio? Foarte bine! Nu poți cumpăra pui bio? Detașează complet pielea puilor și îndepărtează toate depozitele de grăsime de pe carnea loc. Cei care nu cresc în condiții bio depozitează chimicalele din hrană în depozitele de grăsime și în stratul de grăsime de sub piele.

Este ideal să nu congelezi puii proaspeți. Tranșează-i și gătește-i în decurs de două zile, timp în care pot stă în refrigerator (spațiul foarte rece din compartimentul frigiderelor). Păstrează-i așa până îi tranșezi, fără să-i scoți din ambalajul lor. Puii de crescătorii sunt curățați de pene apoi fac o baie în apă clocotită, după care sunt răciți brusc în baie de apă cu clor pentru a fi eliminate bateriile. Este bine să speli carnea în baie de apă, nu sub jetul de la robinet.

Carne de pui proaspătă nu are nici un fel de miros, este trandafirie și mobilă. Dacă vrei să-l congelezi trece o folie de plastic aderentă peste ambalajul original pentru protecție suplimentară. Este bine să nu păstrezi carnea de pui congelată mai mult de două luni, pentru că se schimbă gustul.

Cel mai bine puiul se dezgheață în apă rece în frigider sau, ideal, în apă cu sare.

Spatele și părție fără carne sunt ideale pentru supă de pui, aripioarele pot fi glazurate cu baițuri și coapte sau prăjite, pieptul de pui este o carne excelentă pentru a fi tocată, iar pulpele sunt mereu perfecte la cuptor.

Prepară  pentru pulpe la cuptor un baiț din bere neagră, trei-patru căței de usturoi striviți cu tot cu coajă, o foaie de dafin, o lingurită de boabe de piper, o linguriță de cimbru uscat și una de sare. Adaugă în bait o lingură de oțet balsamic sau sucul de la jumătate de lămâie. Pune pulpele în baiț și lasă-le să stea circa 60 de minute. Se scot, se pun în tavă se adaugă ulei și apă (triplul cantității de ulei) și se lasă până ce se rumenesc frumos. Sunt aromate, fragede și foarte gustoase.

Un truc bun este să toci pieptul de pui la cuțit sau cu un robot la viteză mică. Adaugă în carnea tocată de pui un cartof dat prin mașina de tocat sau mărunțit cu robotul. Va face carnea suculentă. Adaugă orice alte îngrediente obișnuiești și fă ardei umpluți, chifteluțe sau budinci de carne de pui.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns