Esti aici
Acasa > Gastronomie > Cum pregatesti supa perfecta

Cum pregatesti supa perfecta

Supa este un fel de mancare ideal, dar numai daca pregatesti supa perfecta. In cursul dietelor supa este o mancare de baza, dar pentru aceasta trebuie sa aiba putine calorii.

Iti dam cateva instructiuni simple care sa te ajute sa faci supa perfecta si din punct de al gustului si al caloriilor.

Supa de legumehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/22/id-100171869.jpg

Supa perfecta este o supa de legume. Poti sa faci supa din conopida, simpla sau combinata cu broccoli, sau din rosii cu ardei si morcovi. Indrazneste si adauga si dovlecei si bucati de vinete.

Sunt excelene supele crema dintr-o singura leguma. Ideale, pentru a fi puse la fiert si apoi pasate, sunt: telina, morcovii, rosiile si ciupercile. Adauga mereu ceapa alaturi de aceste legume de baza si, dupa gustul tau, usturoi.

Un truc foarte bun este sa tai legumele (combinate cum vrei), pentru supa crema in bucati marisoare apoi sa le calesti cu o lingura de ulei, chiar in oala in care vor fierbe. Caleste-le sub capac, dupa ce adaugi un praf de sare. Dupa circa zece minute, stinge supa cu apa clocotita si las-o sa fiarba.

In supele crema din legume poti pune un cartof sau o mana, doua de linte. Supele de legume capata gust si arome punand la fiert si o radacina de patrunjel sau un pastarnac.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/22/464516.jpgSupele crema capata gust excelent daca adaugi un amestec facut dintr-un galbenus de ou batut cu cateva linguri cu lapte. Adauga combinatia de ou cu lapte cand supa este gata si inca clocoteste, dupa care da-o imediat deoparte.

Pune in supa de legume o frunza de dafin si boabe de piper. Le scoti inainte sa pasezi supa, dar vor da un gust minunat si vor face supa perfecta.

Pune verdeturi si un strop de ulei direct in farfurie. In felul acesta pastrezi un nivel caloric mic pentru supa perfecta.

Supa de carne

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/08/22/id-100106948.jpgPoti sa faci supa perfecta si din carne. Ideala este carnea de vita si de pui. Alege carne slaba si arunca mereu prima apa, dupa ce supa da in primul clocot si fierbe cateva minute. Spala carnea, adauga apa rece si pune-o la fiert, cu capac.

Pune telina, ceapa si pastarnac. Merg perfect in supa de carne. La fel si radacina de patrunjel.

Cand carnea este bine fiarta taie-o in bucatele, scoate si arunca ceapa (o pui la fiert intreaga), si pastreaza doar legumele radacinoase, taiate in bucatele. Neaparat adauga verdeata.

Nu pune grasime si nici sare. Sare din supa de carne se pune numai la final.

Supa in care nu pui sare “scoate” sarea din carne si legume, astfel ca sarea care trebuie adaugata in supa este in cantitate mult mai mica.

Supa de carne capata o fata frumoasa daca adaugi acelasi amestec minune: un galbenus amestecat cu lapte degresat.

In toate supele care cer smantana se poate pune lapte. Efectul, din punct de vedere al gustului este identic, dar cu mai putine calorii.

 



Booking.com

Comments

comments

Leave a Reply

Sus