Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Ingredientul secret al prăjiturilor

Ingredientul secret al prăjiturilor

Dacă vrei să faci cele mai bune prăjituri cu ciocolată sau fără trebuie să stii că există un ingredient secret. Ingredientul secret este maioneza.

Maioneza este folosită pentru a face cele mai bune prăjituri cu ciocolată sau fără. Ideea este că toată grăsimea din prăjiturile cu ciocolată sau fără să fie amestecată bine cu gălbenușurile de ou. Rezultatul este o maioneză fină care se încorporează în rețeta clasică.

Prepară conform retetei orice prăjitură cu ciocolată, dar acolo unde reteta contine ulei (sau unt) și oua, fă următorul artificiu. Separă gălbenușul de albuș. Amestecă gălbenușurile cu grăsimea (ulei sau unt foarte moale), iar rezultatul – o maioneză, adaugă-l în compoziție. Albușurile le poți adauga bătute spumă sau doar ușor omogenizate cu furculița.

Folosirea maionezei în rețetele de prăjituri nu este o noutate. Marii cofetari folosesc acest truc, dar nu au vrut niciodată să-l mărturisească. În plus a folosi maioneză în rețetele clasice de prăjituri cu ciocolată reduce cantitatea de grăsimi pentru că untul poate fi înlocuit cu ulei. Maioneza rezultată este baza pentru restul rețetei. Regula de bază este ca următorul ingredient adaugat în maioneză să fie făina. Zaharul se pune în albușuri, pudra în spuma de albuș bătută superficial. tos în albușurile bătute spumă tare.

Trucul este foarte simplu și merge la toate prăjiturile.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns